ima li razloga za paniku? / Dolazi li zloglasni Monsanto na slavonska polja?

Image
Foto: RTL

Prije desetak dana, na održanoj sjednici Vlade, počelo se šuškati o novom investitoru koji je zainteresiran za 10 000 hektara zemljišta u Slavoniji. Nakon ove objave ministra Oreškovića, valovi su se lagano uzburkali, krenula su nagađanja koja su iznjedrila jedno „zloglasno“ ime – Monsanto.

12.4.2016.
12:17
RTL
VOYO logo

O čemu je zapravo riječ i ima li razloga za paniku?

Monsanto, trenutno najveća svjetska korporacija u proizvodnji GMO sjemena, korporacija je uz koju se već dugo vežu razne kontroverze. Dolaze na loš glas prvenstveno zbog istraživanja koja su dokazala kancerogenost njihovih proizvoda i druge štetne učinke, kako za plodove tako i za samo tlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na spomen nepoznatog investitora zainteresiranog za slavonsku zemlju, uz nagađanja kako je riječ upravo o Monsantu, počele su nicati grupe na društvenim mrežama i online peticije s ciljem prosvjedovanja protiv istoga. 

Nije na odmet spomenuti kako je ova kompanija na prostorima bivše Jugoslavije prisutna još od 80-ih sa svojim proizvodima za zaštitu bilja. Ipak, kako je Hrvatska 'GMO free' zemlja, što znači da je zabranjeno trgovati i sijati GMO sjemenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu SiB.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo