tragedije zbog lijenosti / Dokle s ljetnim gumama? Jučer osam prometnih nesreća, vozili pijani i bez propisane opreme!

Image
Foto: Ilustracija / Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U dvije prometne nesreće na dva osobna automobila nalazile su se ljetne gume bez lanaca za snijeg, iako su na cesti bili zimski uvjeti

23.1.2019.
11:11
Ilustracija / Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U tri prometne nesreće jedna je osoba smrtno stradala, tri su osobe teže, a četiri su osobe lakše ozlijeđene. Preostalih šest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu, piše SiB.

Šest se dogodilo na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje i Našica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području ove policijske uprave 22. siječnja policijski službenici u prometu su zatekli tri vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača utvrdili su u 22 sata u Drinskoj ulici u Osijeku, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 63-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,11 grama po kilogramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvije prometne nesreće na dva osobna automobila nalazile su se ljetne gume bez lanaca za snijeg, iako su na cesti bili zimski uvjeti, piše SiB.

MUP: Unatoč svakodnevnim upozorenjima, jučer 30 prometnih nesreća u RH

Tijekom jučerašnjeg dana na području Republike Hrvatske dogodilo se 30 prometnih nesreća u kojima je bilo ozlijeđenih, teško ozlijeđenih i smrtno stradalih osoba, izvijestio je MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svakodnevnim upozorenjima na četiri glavne ubojice u prometu, jučer je u tri nesreće poginulo pet osoba i to zbog neprilagođene brzine i nevezanja sigurnosnim pojasom. U navedenim nesrećama još je jedna osoba teško ozlijeđena, a tri lakše.

U ostalim nesrećama ozlijeđeno je ukupno 37 sudionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevezanje sigurnosnim pojasom i neprilagođena brzina ubili 23-godišnjeg vozača prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i 16-godišnjeg suvozača

Jučer, oko 16.05 sati, između naselja Gornji Kuršanec i Kuršanec, 23-godišnjak upravljao je  osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, nevezan sigurnosnim pojasom. Nakon pretjecanja on je zbog neprilagođene brzine vozilom ponovno prešao  na lijevu stranu kolnika i sudario se s osobnim automobilom iz suprotnog smjera. Vozač i nevezani putnik starosti 16 godina iz prvog automobila, preminuli su na mjestu nesreće, dok je vozač drugog automobila lakše ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprilagođena brzina ubila 16-godišnjakinju   

Jučer, oko 20.15 sati, u Bilju mlada 22-godišnja vozačica osobnog automobila je izlaskom iz blagog desnog zavoja na kolniku prekrivenim snijeg, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubila nadzor nad vozilom i sletjela udesno u odvodni kanal. Vozilo je potom udarilo u betonski most obližnjeg  i prevrnulo na krov. U opisanoj prometnoj nesreći 16-godišnja putnica smrtno je stradala, 19-godišnja putnica je teško ozlijeđena, dok su vozačica i još jedna 22-godišnja putnica lakše ozlijeđena.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprilagođena brzina dovela do samozapaljenja vozila – dvije osobe su izgorjele do neprepoznatljivosti

Jučer, oko 22 sata u Novalji, za sada nepoznati vozač osobnog automobila u kojem se nalazila još jedna nepoznata osoba, zbog neprilagođene je  brzine kretanja, u noćnim satima, za vrijeme kiše i mokrog kolnika, izgubio nadzor nad vozilom i sletio ulijevo gdje je udario u betonski zid i stup javne rasvjete. Od siline udarca došlo je do samozapaljenja vozila te su osobe izgorjele do neprepoznatljivosti, izvijestio je MUP na svojim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo