DOK NAŠA BRODOGRADILIŠTA PROPADAJU, DEBELJAK PREUZIMA - NORVEŠKA! Norvežani oduševljeni: / 'Pred nama je uzbudljiva era'

Image
Foto: Pixsell/Profimedia

DIV Grupa Tomislava Debeljaka u čijem je vlasništvu i Brodosplit usvojila je plan uvjeta procesa preuzimanja norveškog brodogradilišta Kleven Verft

20.1.2020.
14:35
Pixsell/Profimedia
VOYO logo

DIV Grupa u vlasništvu poduzetnika Tomislava Debeljaka, postigla je načelni dogovor s norveškom tvrtkom Hurtigruten o preuzimanju njihova brodogradilišta Kleven Verft. Ono još nije preuzeto, ali je usvojen plan uvjeta koji definira cijeli proces. DIV je tako nastavio rasti preuzimanjem posrnulih tvrtki.

Brodogradilište Kleven Verft je već nekoliko godina u financijskim problemima, a DIV grupa ima iskustva u toj industrijskoj grani, zahvaljujući preuzimanju Brodosplita prije sedam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolje pozicioniranje na tržištu

"Nevjerojatno sam sretan zbog naših zaposlenika što ćemo dobiti novog solidnog vlasnika brodogradilišta. Prošli smo kroz teški period i isporučili fantastične brodove te zadržali visoku razinu kompetencija u našem brodogradilištu. S novim vlasnikom imamo dugoročne razvojne planove. Pred nama je nova uzbudljiva era", poručio je glavni direktor norveškog brodogradilišta, Kjetil Bollestad.

Naglasio je zadovoljstvo spajanjem dviju tvrtki s brodograditeljskom tradicijom i istaknuo norvešku visoku poziciju u segmentu opremanja kompleksnih brodova i iskustvo Brodosplita u gradnji srednjih i polarnih kruzera. Uz to, očekuje i uštede na troškovima od pet posto te višu razinu profitabilnosti i konkurentnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrenuo leđa domaćoj brodogradnji

Kleven Verft je inače poznat po isporuci prvih dvaju kruzera na hibridni pogon tvrtki Hurtigruten. S obzirom na posrnulu brodogradnju u Hrvatskoj, zanimljivo je da DIV grupa ima dovoljno stabilan kapital za preuzimanje ozbiljnog brodogradilišta sa sjevera Europe, a s druge strane se Debeljak nije odlučio na preuzimanje domaćih škverova, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo