Plenković o smjeni ministra: / 'Dok je glavna tema koronavirus, Kujundžić se bavio drugim stvarima. Morali smo ga razriješiti'

Image
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Predsjednik Vlade naglasio je i da se dosadašnji ministar zdravstva vraća u Sabor

28.1.2020.
10:55
Tomislav Miletić/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković oglasio se o smjeni ministra zdravstva MilanaKujundžića te objasnio glavne razloge zašto je donio takvu odluku.

"U trenucima kad je glavna tema u svijetu koronavirus, ministar Kujundžić bio je fokusiran na neke druge stvari i morali smo ga razriješiti", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je naglasio i da nije upoznat sa stvarima koje se postavljaju Kujundžiću na teret te da nije vidio nikakve dokumente.

"Nije mi pokazao nikakve dokumente, rekao je Plenković. Kazao je da je riječ o stvarima s kojima on nije bio upoznat niti su mu bile u fokusu", izjavio je Plenković i obrušio se na medije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zabrinjava me fenomen u ovoj vladi da se medijskim aktivnostima trese ministre. To je fenomen koji živi tri godine."

Ipak, naveo je i da ga zabrinjava što iza osamsmjena njegovih ministara jesu afere ovog tipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministri ne prolaze sigurnosnu provjeru, ja nemammehanizme provjeravati takve informacije."

Kujundžić je dao mandat na raspolaganje nakon što je u Banskim dvorima razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem. I poslije prospavane noći, donio je odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam mu kako ovim činom branim i premijera i Vladu i HDZ-a. Mi smo razmatrali sve varijante. Vidi se iz aviona da je riječ o organiziranojhajki. Kad sve ovo sagleda, uključujući i utjecaj svega na rejting HDZ-a i Vlade, premijer će donijeti odluku", rekao je Kujundžić u trenucima dok je ponudio mandat na raspolaganje.

Na kraju, još uvijek nije poznato tko će zamijeniti Kujundžića, ali nagađa se da bi to mogao biti dr. Vili Beroš, državni tajnik Željko Plazonić​ i dr. DarioNakić, ministar zdravstva iz Vlade Tihomira Oreškovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo