NAKON DVA SATA / Dojave o bombama na splitskim sudovima bile su lažne! Policija traži ženu koja je nazvala

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U nešto više od godinu dana, ovo je već četvrti put da se evakuira Županijski sud u Splitu, a policija je dojavu zaprimila oko 9:10

14.9.2023.
9:48
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

NOVO

Dva sata nakon što je ženski glas dojavio da se na splitskom Općinskom i Županijskom sudu nalaze eksplozivne naprave policija je utvrdila da se radilo o lažnoj uzbuni.

U policiji kažu da su protueksplozijskim pregledima objekata utvrdili da su dojave lažne te će provesti kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo tko je osoba koja je uputila dojavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STARO

Na Općinski i Županijski sud u Splitu jutros oko devet sati stigle su dojave o bombama. Riječ je o sudovima na Dračevcu i drugom sudu u središtu grada.

Iz policije je potvrđeno da su dobili dojave jutros u 9:10 o navodnim eksplozivnim napravama na dvije lokacije, u zgradama dvaju pravosudnih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici na terenu provjeravaju dojave i poduzet će sve mjere s ciljem zaštite sigurnosti, poručila je Željka Radošević iz splitske policije.

U nešto više od godinu dana ovo je već četvrti put da se evakuira Županijski sud u Splitu. Zagrada suda evakuirana je i krajem lipnja prošle godine kada je oko 250 zaposlenika napustilo radna mjesta zbog dojave. Dojava na sve sudove u županijama stigla je i u prosincu 2022. godine, a u ožujku ove godine dojave su stigle i u Karlovac i Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Glasnogovornik splitskog Županijskog suda: 'Na centralu je stigao poziv u kojem je rečeno da imamo sat vremena da napustimo zgradu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo