DOGAĐA SE LOŠ SCENARIJ, KORONAVIRUS UŠAO U DOMOVE ZA STARIJE: / Još dvoje zaraženih u domu u Koprivnici te jedna štićenica u Pločama

Image
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Potvrđena je zaraza koronavirusom kod jedne korisnice privatnog doma za starije osobe u Pločama, a u Koprivnici kod jedne štićenice te jednog djelatnika doma za starije

10.4.2020.
17:54
Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

U Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici zaražena je koronavirusom još jedna štićenica i jedan djelatnik Doma, a treća novozaražena osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji je iz zdravstvenog sektora, izvijestio je u petak županijski Stožera civilne zaštite. Svo troje novooboljelih su dobrog zdravstvenog stanja. U tijeku je epidemiološka obrada osoba koje su bile u doticaju s troje novozaraženih, poručili su iz županijskog Stožera.

Image
AKO SE NAGLO UKINE IZOLACIJA PRIJETI VELIKA OPASNOST: /

Može doći do 'fatalnog povratka' pandemije; Italija produžila mjere

Image
AKO SE NAGLO UKINE IZOLACIJA PRIJETI VELIKA OPASNOST: /

Može doći do 'fatalnog povratka' pandemije; Italija produžila mjere

Zaraženi štićenica i djelatnik doma u Koprivnici

Jučer je potvrđen prvi slučaj zaraze Covidom-19 u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe, koja je hospitalizirana u Općoj bolnici Koprivnica. Riječ je o štićenici rođenoj 1938.. Tako su u koprivničkom Domu s današnjim podatcima pozitivne dvije korisnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dob novozaražene štićenice niti radno mjesto zaposlenika Doma kod kojeg je također utvrđena infekcija, nisu poznati. Nisu izneseni ni podatci iz kojeg djela zdravstvenog sustava dolazi treća osoba kojoj je danas također potvrđena COVID-19 infekcija.

U samoizolaciji devet korisnika doma u Pločama

Potvrđena je zaraza koronavirusom kod jedne korisnice privatnog doma za starije osobe u Pločama čija je djelatnica od ranije pozitivna na Covid-19, pa je sada ukupni broj pozitivnih u županiji 70, objavio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. Načelnik županijskog stožera Joško Cebalo istaknuo je kako će zaražena korisnica tijekom dana biti prevezena u dubrovačku bolnicu, gdje se još od četvrtka navečer, zbog iskazanih simptoma, nalaze dva korisnika doma, a rezultati njihovih testiranja se čekaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preostalih devet korisnika je u domu u samoizolaciji i u tijeku je njihovo testiranje, kao i svih djelatnika doma", rekao je Cebalo na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Dvoje zaraženih štićenika doma imaju upalu pluća

Voditelj Odjela za infektologiju Opće bolnice Dubrovnik Stjepan Đuričić istaknuo je kako dva hospitalizirana korisnika imaju upalu pluća, primaju terapiju i stabilni su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukupno na odjelu imamo sedam pozitivnih pacijenata, a za još jedanaest pacijenata čekamo rezultate. Među njima su i dva korisnika", izjavio je Đuričić. Dodao je kako je sedam oboljelih prošlo kritičnu fazu bolesti i smješteni su u sekundarnom bolničkom objektu studentskog doma.

"Oni su još uvijek pozitivni, ali neki imaju prve retestove negativne, a nadam se da ćemo dobiti još dva izliječena", rekao je Đuričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije tijekom dana potvrđena je zaraza kod dvije osobe, iz Dubrovnika i Slivnog, a još uvijek se čekaju rezultati 34 uzorka koji su poslani na analizu u Zagreb.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo