Dodik ne priznaje državni praznik BiH

"1. mart je crni datum"

1.3.2013.
12:43
VOYO logo

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izneo je svoj stav da 1. mart ne može nikako biti obeležen kao državni praznik, tj. kao Dan nezvisnosti BiH, ukazavši na činjenicu da BiH nema zakon o državnim praznicima. On je dodao da je taj datum bio uvod u rat i stradanja ogromnog broja ljudi svih nacionalnosti.

- Za srpski narod u Republici Srpskoj i BiH ovaj datum simbol je majorizacije i početka terora nad pripadnicima našeg naroda i nelegitimnog referenduma o nezavisnosti, na kojem srpski narod nije učestvovao - izjavio je Dodik, a prenosi RTRS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima, neprihvatljivi su pokušaji da se 1. mart nametne kao datum koji treba da obeležavaju svi u BiH.

-Takvi pokušaji samo svedoče da bošnjačke političke i intelektualne elite nikada nisu odustale od nametanja rešenja i namere da dominiraju nad drugim narodima i da BiH smatraju, pre svega, državom bošnjačkog naroda - ocenio je Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je takođe poručio da je: "Takva politika u suprotnosti sa važećim Ustavom i teritorijalnim uređenjem BiH, kao i savremenim demokratskim standardima i političkom realnošću".

- Zbog toga nikada nećemo dozvoliti da ovaj crni istorijski datum bude obeležen u Republici Srpskoj -zaključio je Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo