NEZADOVOLJSTVO BIVŠEG MINISTRA / Dobrović daje neopozivu ostavku: 'Zar su Hrvatske vode nebitne za hrvatsku Vladu?'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na svom blogu 'Biram dobro', Dobrović je naveo kako podnosi ostavku na mjestu predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskih voda

8.9.2017.
9:43
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Slaven Dobrović, bivši ministar zaštite okoliša i prirode, uputio je priopćenje u kojem navodi kako daje ostavku na mjestu predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskih voda. "Jučer 7. rujna proslavili smo 141. godinu organiziranog upravljanja vodama u Hrvatskoj. Osvrnuo sam se na to u svom novom napisu na blogu: 

Zar su Hrvatske vode nebitne za hrvatsku Vladu? Podnosim ostavku! Također, obavještavam Vas da sam danas 8. rujna, poslao neopozivu ostavku Vladi RH na mjesto predsjednika Upravnog vijeća i člana UV Hrvatskih voda", ističe Dobrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svom blogu 'Biram dobro', Dobrović je također naveo kako podnosi ostavku. Piše kako iz prve ruke svjedoči javnom i parcijalnom interesu koji je usađen 'u funkcionalne mehanizme svake stranke'. Piše kako vladajuća stranka već mjesecima gledaju kako zamijeniti politički nepodobne članove Upravnog vijeća Hrvatskih voda. 

"Uzme li se u obzir da i novi partneri u Vladi ne žele stajati po strani, razotkriva se neuspješnost političkog dogovora oko upravljanja ovom moćnom i financijski izdašnom javnom ustanovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko su članovi Upravnog vijeća? Odgovor je neobičan – isti oni koji su bili i u prošlom sazivu Vlade, bez promjena nakon smjene MOST-ovih ministara. Neki će na to dobronamjerno reći kako predsjednik Vlade i Ministar zaštite okoliša i energetike osiguravaju kontinuitet rada. Da tome nije tako dokazuje činjenica da već više od pet mjeseci nije bilo sjednica Upravnog vijeća.

Podsjećam, tijelo upravljanja Hrvatskih voda je Upravno vijeće koje broji sedam članova od čega šest imenuje i razrješuje Vlada Republike Hrvatske na prijedlog resornog ministra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojne su i važne zadaće upravnog vijeća, među ostalim donošenje Financijskog plana i Plana upravljanja vodama, odluke o financijskim izvještajima Hrvatskih voda, te o rasporedu viška prihoda nad rashodima, sve prema Zakonu o vodama i Statutu Hrvatskih voda.

Uobičajeni ritam sastajanja Upravnog vijeća je svakih mjesec do dva, ovisno o potrebama i prijedlogu voditelja poslovanja Hrvatskih voda, odnosno generalnog direktora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je funkcioniranje Upravnog vijeća uvjet bez kojeg se ne može, s današnjim danom (8. rujna), uputio sam Vladi Republike Hrvatske neopozivu ostavku na mjesto predsjednika i člana upravnog vijeća Hrvatskih voda.

Kao stručnjak za inženjerstvo voda svojim radom u Vijeću nastojao sam dati svoj konkretan doprinos radu Hrvatskih voda. Kao političar vjerovao sam da će zajednički cilj bolje Hrvatske prevladati. Nadam se da će moj čin ubrzati dogovore unutar vladajuće stranke i potaknuti odgovorne da u kratkom vremenu osiguraju normalan rad Upravnog vijeća Hrvatskih voda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozbiljnost ove institucije to zahtjeva. Uvijek ću se kao čovjek zalagati za dobro i podržati svaku inicijativu koja jamči i donosi promjenu prema naprednijoj i boljoj Hrvatskoj. Bez obzira na politički predznak inicijative. Jer, prevelika je cijena plaćena za slobodu i samostalnost Hrvatske da bismo budućnost gradili birajući "manje zlo". Birajmo DOBRO", napisao je Dobrović na blogu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo