Doček europskih studenata / Dobrodošlica stranim studentima u Zagrebu: od kušanja hrvatskih delicija do šetnje znamenitostima grada

Image

Tijekom sljedećeg tjedna u Zagrebu će se odviti niz događanja kroz koja se stranim studentima želi pomoći u upoznavanju grada i hrvatske kulture

18.2.2017.
17:10
VOYO logo

Udruga Erasmus Student Network Zagreb (ESN Zagreb) u razdoblju od 20. veljače do 26. veljače ove godine organizira tjedan dobrodošlice za strane studente koji će se, u sklopu europskog programa studentske razmjene Erasmus+, nalaziti u Zagrebu tijekom nadolazećeg ljetnog akademskog semestra.

Cilj tjedna dobrodošlice je, kroz različite društvene događaje, pomoći stranim studentima pri upoznavanju Zagreba, družiti se s njima, te im olakšati prve dane njihovog boravka u novoj sredini. Uključivat će mnoge društvene i zabavne događaje, a započinje humanitarnom šetnjom centrom Zagreba u ponedjeljak, 20. veljače. Studenti će izraditi natpise te, držeći te natpise, šetati gradom i dijeliti zagrljaje s prolaznicima. Kasnije istoga dana održat će se i karaoke događaj pri kojem će strani studenti, zajedno s članovima ESN-a, pjevati pjesme te se na taj način zabaviti i opustiti na početku njihovog semestra u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućeg dana, 21. veljače, organizira se biljarska večer, tijekom koje će se Erasmus+ studenti imati prilike okušati u toj igri, kako s kolegama Erasmus+ studentima, tako i s domaćim studentima i članovima ESN-a. 

U srijedu, 22. veljače, organizira se „Hrvatska nacionalna večer“  tijekom koje će, u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu, strani studenti imati prilike kušati tradicionalna hrvatska jela i pića te slušati hrvatsku glazbu. Pritom će također naučiti i ponešto o hrvatskoj kulturi i običajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon toga, u četvrtak, 23. veljače, studenti će, kroz zabavni događaj, imati prilike susresti se s različitim kulturalnim stereotipima. Događaj će se sastojati od „brzih sastanaka“ tijekom kojih će sugovornici oponašati stereotipe o ljudima iz raznih zemalja te će na temelju toga pogađati iz koje zemlje „dolazi“ njihov sugovornik. U sklopu događaja organizirat će se i tombola.

Kruna zabave tjedna dobrodošlice dogodit će se u petak, 24. veljače, velikim i svečanim party-em u jednom zagrebačkom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vikend će započeti besplatnim programom u jednoj zagrebačkoj teretani u subotu, 25. veljače, a u nedjelju, 26. veljače, održat će se izlet u Varaždin. Tijekom izleta, strani studenti će upoznati znamenitosti grada te lokalnu gastro ponudu.

"Učiniti stranim studentima boravak što ugodnijim"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom tjedna, od ponedjeljka do četvrtka, također će se održavati i gradske ture, tijekom kojih će Erasmus+ studenti, uz pratnju vodiča i članova ESN-a, upoznati centar Zagreba te posjetiti mjesta i znamenitosti od povijesnog, arhitektonskog i kulturnog značaja, kao i danas popularna svakodnevna mjesta.

Udruga Erasmus Student Network Zagreb (ESN Zagreb) volonterska je udruga koja pomaže studentima na studentskoj razmjeni u Zagrebu te odlaznim studentima Sveučilišta u Zagrebu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga organizira brojne kulturne, edukacijske, sportske i zabavne aktivnosti kako bi stranim studentima boravak učinila što ugodnijim. Svakom stranom studentu osigurava jednog „buddyja", osobu koja će studentu stajati na raspolaganju tijekom njegovog boravka u Zagrebu.  Osim toga, pruža pomoć i odlaznim studentima - nudi im osnove informacije o Erasmus+ programu, povezuje nove i stare odlazne studente, promovira razmjenu studenata na fakultetima te sudjeluje u projektima za poboljšanje kvalitete razmjene studenata.

ESN Zagreb je sastavni dio Erasmus Student Networka Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo