DOBRI DUH SPLITSKE LUKE I TATA-MATA ZA TRAJEKTE ODLAZI U MIROVINU: / 'Sila zakona, što ćeš...'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Skoro svoj cijeli radni vijek Ante Mrvica (65) proveo u splitskoj trajektnoj luci, a sada je stiglo vrijeme za umirovljenje.

12.8.2017.
16:32
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Na početku još jednog udarnog vikenda kojim će kroz splitsku luku proći pedesetak tisuća putnika, jedan će čovjek sve njih ispratiti. Poznaju ga i domaći ali i gosti koji se vraćaju u splitsku luku pa čak i oni koji u Splitu nikada nisu bili. 65-godišnji Ante Mrvica svake godine putem malih ekrana izvještava o broju trajektnih linija, popunjenosti kapaciteta, izvanrednim isplovljavanjima i prometnim prilikama na otocima.

Image

04.07.2016., Split - Ante Mrvica dugogodisnji je koordinator Jadrolinija plovnog podrucja Split. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dobar duh splitske luke ili kako ga još nazivaju, tata-mata za trajekte, na veliku žalost svih, kako domaćih tako i stranih turista, za dva vikenda odlazi u mirovinu, piše tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sila zakona, što ćeš', rekao je Ante o svom odlasku koji će po umirovljenju nastaviti predavati na sveučilištu u Splitu i Zadru gdje honorarno drži dva kolegija.

'Malo u masline, malo na lignje... Jest puno slobodnog vremena, ali prilagodit ću se već nekako', kazao je Mrvica govoreći o planovima za mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

30.07.2014., Split - Ante Mrvica, Jadrolinijin koordinator plovnog podrucja Split. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Čitav život ulagao u obrazovanje

Nakon što je nekoliko godina upravljao brodom, Ante je odlučio završiti škole te je prvo upisao višu pomorsku školu nakon čega je završio i Pomorski fakultet u Splitu. Završio je strojarstvo i nautički smjer, ali nije ni ovdje stao. Nakon magisterija doktorirao je logistiku i menadžment. Otkad je počeo raditi u Jadroliniji uvijek ga se moglo pronaći na terenu. Prvih nekoliko godina radio je kao inspektor flote na srednjem i južnom Jadranu, a zatim kao njen koordinator za splitsko područje.

'Neki misle da je pametnije trošiti na robu, auta ili mobitele, ali ja sam se uvjerio da je svaka kuna koju sam dao u obrazovanje višestruko vrijedna. Nema veće satisfakcije', rekao je Mrvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će zamijeniti Mrvicu nakon odlaska u mirovinu još nije poznato.

Image

30.07.2014., Split - Ante Mrvica, Jadrolinijin koordinator plovnog podrucja Split. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo