NIŽE CIJENE NA MEDITERANSKOJ BURZI / Dobre vijesti za vozače: nakon dva tjedna poskupljenja, od ponoći niže cijene goriva

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Nakon dva tjedna poskupljenja, od ponoći niže cijene goriva. Cijene benzina će pojeftiniti između 11 i 12 lipa po litri, pa bi nova cijena najprodavanijeg eurosupera 95 iznosila 8 kuna i 98 lipa. Cijena dizelskih goriva trebala bi biti manja za oko 8 lipa po litri.

16.11.2015.
18:25
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Cijene benzina od utorka bi mogle pasti između 11 i 12 lipa po litri, a dizelskih goriva oko 8 lipa po litri, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo gospodarstva.

"Prema današnjem izračunu, zbog pada cijena naftnih derivata na Mediteranu od 2,85 do 4,85 posto u odnosu na prošli tjedan te unatoč rastu tečaja dolara od 1,58 posto, cijene motornih goriva bi od sutra trebale pasti. Cijene benzina bi tako od sutra mogle pojeftiniti između 11 i 12 lipa po litri, dok bi istodobno dizelska goriva mogla pojeftiniti oko 8 lipa po litri", navode iz Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva napominju da je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno, pa nove cijene u konačnici prvenstveno ovise o odluci trgovaca.

Također podsjećaju da je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj na portalu i aplikaciji o cijenama goriva Ministarstva gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo