DOBRE VIJESTI ZA RODITELJE / Dobre vijesti za roditelje u Zagrebu! Novčana pomoć za novorođenčad raste duplo, s 332 na 600 eura

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

'Proračun za održavanje i investicijsko ulaganje u dječje vrtiće, osnovne i srednje škole i učeničke domove povećan je četiri puta. U vrtićima je zaposleno više od 500 novih radnika, te je uveden treći radnik u svaku jasličku skupinu, dok su od lipnja 2021. do danas radnicima u vrtićima povećane plaće za oko 35 posto'

2.2.2024.
13:11
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Grad Zagreb u petak će u javno savjetovanje uputiti prijedlog odluke kojim se iznos novčane pomoći za novorođeno dijete povećava s dosadašnjih 332 eura na 600 eura, te će umjesto u dva dijela kao dosad, sredstva biti isplaćivana jednokratno, priopćila je Gradska uprava.  

Jednokratnom isplatom, roditeljima se omogućava nabava opreme za novorođeno dijete u što kraćem roku, kažu u Gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobrobit djece i mladih prioritet je ove gradske uprave, što Grad pokazuje povijesno visokim ulaganjima u širenje usluga i nove programe za djecu i mlade, kao i u zapošljavanja i poboljšanje uvjeta u odgoju i obrazovanju i socijalnoj skrbi", istaknula je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec.

Kaže kako su pošle godine otvorili četiri nova dječja vrtića, a u ovoj godini otvorit će ih još 10, s ciljem da svako dijete u Zagrebu ima osigurano mjesto u vrtiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mandatu ove uprave završeno je već 15 projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i obnove škola vrijednih gotovo 139 milijuna eura, a u tijeku su radovi na još pet škola vrijedni 67 milijuna eura.

Image
BELIŠĆE JAČA MJERE /

Grad koji prkosi koronakrizi: Od danas naknada za novorođenče čak 7500 kuna, veće i stipendije

Image
BELIŠĆE JAČA MJERE /

Grad koji prkosi koronakrizi: Od danas naknada za novorođenče čak 7500 kuna, veće i stipendije

Proračun za održavanje i investicijsko ulaganje u dječje vrtiće, osnovne i srednje škole i učeničke domove povećan je četiri puta. U vrtićima je zaposleno više od 500 novih radnika, te je uveden treći radnik u svaku jasličku skupinu, dok su od lipnja 2021. do danas radnicima u vrtićima povećane plaće za oko 35 posto", istaknula je Dolenec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasila je i kako je u mandatu ove uprave udvostručen broj stipendija za učenike i studente, i ove godine bit će dodijeljene čak 1194 stipendije. Proširen je obuhvat školske prehrane i pokrenut je pilot projekt "zelene javne nabave hrane" za osnovne škole. Za čak 1500 povećan je broj djece uključene u produženi boravak. Grad Zagreb nastavlja i s osiguravanjem besplatnih udžbenika, radnih bilježnica i drugih obrazovnih materijala.

Tijekom 2024. proširujemo socijalne usluge za djecu s teškoćama u razvoju kroz nove lokacije ustanova Mali dom i Novi Jelkovec, te zdravstvene usluge usmjerene na ranu intervenciju kroz novu ambulantu Poliklinike Suvag koja će biti otvorena na Žitnjaku, najavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da se za Savjetovalište Luka Ritz u proračunu ove godine također planira proširenje na novu lokaciju kako bi proširili usluge za djecu i mlade u riziku i s problemima u ponašanju.

U suradnji s UNICEF-om ove godine također kreće pilot-program prevencije međuvršnjačkog nasilja u zagrebačkim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dostupne i kvalitetne javne usluge odgoja i obrazovanja te socijalne i zdravstvene skrbi smatramo ključnom zadaćom Grada Zagreba, kako bismo poboljšali kvalitetu života našim sugrađanima i olakšali život obiteljima, poručila je. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zašto je prošle godine u sinjskom rodilištu rođeno 0 beba? 'Ovo je pitanje cijelog zdravstvenog. Hoćemo li i Alku ukinuti?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo