VRIJEDNA 8,2 MILIJUNA KUNA / Dobra vijest za sve pacijente kojima život visi o koncu: Riječki KBC dobio novu angiosalu u kojoj će ih liječiti

Pacijentima je lakše kada znaju da se ozbiljan zahvat obavlja u vrhunskoj dvorani

1.10.2019.
10:29
VOYO logo

Operirao je srce i osjeća se sjajno. Gospodinu Ivanu zamijenjen je srčani zalistak bez otvaranja grudnog koša. Sve je obavljeno u novoj angiosali.

„Liječnici, sestre, svi su, sad jel' ih dovoljno ili nije, ali bore se, rade, rade ko mravi “, kaže Ivan Vukulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvorana vrijedna 8,2 milijuna kuna zamijenila je dosadašnju, staru 16 godina. Njemačka oprema posljednji je tehnološki hit.

„Sigurno da je ona sad vrh i dijagnostike, a i tehničkih mogućnosti glede najkompleksnijih intervencija u krvnim žilama bilo srca, mozga ili aorte“, kaže Luka Zaputović, pročelnik Zavoda za kardiovaskularne bolesti KBC Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koji tu rade ne skrivaju zadovoljstvo.

„Ovo je spektakularno, pogotovo zato što smo sada obuhvatili cijeli kompleks, znači mi smo tri sale u nizu koje su sve praktički nove i koje imaju mogućnosti kao bilo koji drugi veliki svjetski centar“, kaže Vjekoslav Tomulić, voditelj Odjela za intervencijsku kardiologiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Potreba ima jako puno i u djece, moramo znati da se na 1000 živorođene djece rodi osmero, devetero djece s teškom prirođenom srčanom greškom“, kaže Neven Čače, pedijatrijski kardiolog.

„Puno je ljepše raditi u  novom ambijentu i na ovako odličnom ekranu gdje vidite stvarno sve“, kaže Iva Martinis, instrumentarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I pacijentima je lakše kada znaju da se ozbiljan zahvat obavlja u vrhunskoj dvorani. 

„Ugodno je znati da nešto ide naprijed i da imate posljednju riječ tehnike uz izvrsne doktore i sestre“, kaže Mirjana Glavan iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KBC sada ima moderan centar intervencijskih zahvata.

„Godišnje se ovdje napravi više od 4500 zahvata, osim ovog kardiološkog programa u kojemu smo, usudio bih se reći, jedna od vodećih kuća u Hrvatskoj, prije četiri mjeseca pokrenuli smo i novi neuroprogram, neurovaskularni program - učinjeno je prvih 20 zahvata“, kaže Davor Štimac, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz KBC-a kažu kako zahvaljujući novoj opremi, po rezultatima liječenja bolesti krvožilnoga sustava sada mogu konkurirati vrhunskim europskim centrima.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo