DOBIO DRAKONSKU KAZNU JER NIJE PRIJAVIO DVIJE RADNICE: / 'Razmišljam da otpustim ljude, rasprodam strojeve i odem iz Hrvatske'

Image
Foto: PIXSELL / Thinkstock

Visoki prekršajni sud pravomoćno je presudio protiv križevačke tvrtke Panpelet i njenog vlasnika i direktora Renata Hadrovića jer nisu prijavili dvije radnice.

30.1.2018.
7:16
PIXSELL / Thinkstock
VOYO logo

Zbog požara u proizvodnoj hali u Garešnici koja se bavi proizvodnjom peleta, piljenjem i blanjanjem drva, ustanovljeno je kako su u hali bile dvije radnice. Država je ustanovila kako nisu bile prijavljenje i tužila Hadrovića. U travnju 2017. je prema nepravomoćnoj presudi tvrtka kažnjena s 215.000 kuna, a direktor s 27.500 kuna kazne, da bi Visoki prekršajni sud u listopadu smanjio kazne na 136.000 kuna i 20.500 kuna.

Hadrović, čiji su odvjetnici na sudu tvrdili da "nije nedvojbeno dokazano da su oštećenice bile u radnom odnosu u Panpeletu", zgrožen je visinom kazne te ističe kako se za slične prekršaje dobiva i deset puta manja kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kazna je zaista previsoka i tjera me na razmišljanje da rasprodam strojeve, ugasim preostalih 15 radnih mjesta i zatvorim firmu. Ovakvim kaznama i ja i svi mladi poduzetnici i radnici možemo samo kupiti jednosmjernu kartu za rad u inozemstvu", komentirao je Hadrović za Podravski.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo