Dobili račune za plin veće i do 150 posto!

Računi za plin koje su dobili krajem prošlog tjedna šokirali su stanovnike Vukovarsko-srijemske županije.

13.1.2014.
10:37
VOYO logo

Pojedini Vinkovčani dobili su i do 150 posto veći račun nego za studeni i u prvi mah su pomislili da je riječ o pogrešci prilikom obračuna potrošnje.

"U studenome sam platio 700 kuna, a za prosinac je stigao račun od čak 1.600 kuna. Uvjeren sam da nisam potrošio više plina nego mjesec prije. Naprotiv, zavrtali smo radijatore čim se sunce malo pojavilo", kazao je za Glas Slavonije ogorčeni Vinkovčanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vjerujte mi da me račun dotukao'

Gotovo dvostruko veći račun u odnosu na mjesec ranije dobila je i gospođa Branka iz Županje.

"Vjerujte mi da me račun dotukao. Ne mogu vjerovati da sam potrošila gotovo dvostruko više plina, a grijala sam se isto i pomno vodila računa o prostorijama koje grijem. Ne mogu prežaliti što sam prije nekoliko godina prešla na plin. Tvrdili su nam da je to najjeftiniji energent, no nitko me ne može uvjeriti da bih mjesečno potrošila pet metara drva, a upravo toliko moram platiti plin za prosinac", ljutita je Slavonka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PIS: Računi su rezultat očitavanja brojila

Potrošači sumnjaju da se većim računima od građana pokušava izvući što više novca jer je Plinara istočne Slavonije zapala u financijske probleme i sada se trebaju pokrpati rupe. Takve insinuacije kategorički odbacuje direktorica PIS-a Marija Ratkić, koja tvrdi da su osjetne razlike na računima rezultat očitavanja brojila.

http://www.glas-slavonije.hr/222264/4/Racuni-su-za-plin--visoki-zbog-datuma-ocitavanja-brojila

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo