DOBILA POMOĆ I UZVRATILA ISTOM MJEROM: / Slavonka nakon uspješnog oporavka od tumora ostatak donacije donirala 7-godišnjoj djevojčici

Image
Foto: Facebook

Ivana Tojčić, kojoj je javnost pomogla u prikupljanju novca kako bi otišla na terapije i prohodala nakon oboljenja od tumora, odlučila je ostatak svoje donacije donirati sedmogodišnjoj Lani Roža

10.5.2018.
21:23
Facebook
VOYO logo

"Odlaskom u Polikliniku Glavić, a zahvaljujući dobrim ljudima ondje i brojnim donatorima koji su mi pomogli, ispunile su se moje dvije želje – odbacila sam štap, a dio nepotrošenog doniranog novca proslijedit ću sedmogodišnjoj Osječanki Lani Roži koja se bori s hemiparezom i također će ići u Polikliniku! Sretna sam i zahvalna!"

Riječi su to 32-godišnje Višnjevčanke Ivane Tojčić koja je, podsjetimo, zatražila medijsku pomoć nakon što joj je jedinu nadu i mogućnost da prohoda dala upravo Poliklinika. Kada je postigla svoj cilj i vratila se na posao u kozmetičarsku radnju posjetio ju je Saša Roža, otac sedmogodišnje Lane. Htio ju je upoznati i doznati sve o terapiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegova sedmogodišnja kći Lana krenula je s terapijom kad i ja, međutim zbog epilepsije morali su odustati, a znala sam da sami prikupljaju novac. Stoga sam odlučila da Lana bude ta osoba kojoj ću dati ostatak donacije koju nisam potrošila", ispričala je Ivana za Glas Slavonije.

'Jedva sam je oživio'

Lanin otac ispričao je zašto su u Poliklinici odlučili prekinuti terapiju nakon pojave epilepsije. "Proces skidanja remenja i kabela na aparatima traje i do desetak minuta, a u kojem roku Lana može izgubiti život. Sad šest mjeseci treba biti stabilno da se krene s terapijom. Ona se sad dobro osjeća, no 6. travnja jedva sam je oživio", priča Saša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je Lana zbog bolesti bila primorana odgoditi upis u prvi razred, no ono što obitelj želi jest da se uspije oporaviti i koristiti oba donja ekstremiteta bolje nego sad. U tome će im uvelike financijski pomoći i prepuštanje donacije Ivane Tojčić.

"Mi smo sami krenuli prikupljati novac, bez medijske pomoći, no bio bih zahvalan kad bismo i mi bili sigurni da ćemo, kad Lana krene na terapije, imati dovoljno novca da se sve odradi u komadu", kaže Saša Roža presretan što im je u živote ušla Ivana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge pak strane, Lana je također ispunila Ivaninu želju, a ova majka dvoje djece djevojčici je i veliki uzor i nada da će jednoga dana sigurnije stati na svoje noge.

Ako i vi želite pomoći Lani Roži možete to učiniti uplatom novca na račun HR9423900013102303783 (Hrvatska poštanska banka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo