'Do moga pada će doći tek kad mi to kaže svećenik'

'Nisam primala 10.000 kuna mjesečno iz Sanaderova crnog fonda, niti išta znam o postojanju takvog fonda. Nisam primala luksuzne darove koje je navodno plaćao Mladen Barišić.

27.1.2011.
9:53
VOYO logo

Matković, koja je bila najmoćnija žena tijekom Sanaderove vladavine, tvrdi da nema saznanja da se protiv nje vodi bilo kakva istraga.

Priznala je da je jedino istinita priča oko Vladina aviona. Naime, kako je objasnila Slobodnoj Dalmaciji, tijekom posjeta Egiptu 2009., u sklopu političke turneje koja je obuhvatila još Grčku i Tursku, lakše je oboljela te je zatražila da iz Hrvatske u Kairo dođe Vladin avion. Tvrdi da je to učinila tek kad je postalo jasno da se sedmeročlana delegacija Ministarstva vanjskih poslova neće moći još tri dana redovitom linijom vratiti u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neshvatljiva mi je medijska kampanja kojoj sam izložena, to prije što nikoga ne ugrožavam i što nikada nisam istupila protiv svoje stranke HDZ-a, a protivim se podjelama na Sanaderove i Kosoričine ljude", kaže Matković.

Na novinarsku primjedbu da javnost ima pravo znati što se sve događalo u paralelnom sustavu vlasti bivšeg premijera, te da je stoga posve logično da se propituje i njezina uloga u Sanaderovoj administraciji, Matković ima spreman odgovor:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam bila u najužem timu Ive Sanadera'

"Dakako da ništa nisam znala o ovome što se danas stavlja na teret Ivi Sanaderu, ali koliko u tome ima istine, može utvrditi samo pravosuđe. Ja nisam bila u njegovu najužem timu, ali isto tako znam da on odluke nije donosio sam."

"U svakom slučaju, Sanadera nisam ocrnjivala u javnosti jer među nama nije ni bilo neslaganja o bitnim stvarima. Tko zna, možda je problem upravo u tome što se ne dam slomiti, što imam kičmu. Meni je 36 godina, imam besprijekoran poslovni i obiteljski background, imam, u konačnici, i deset zdravih prstiju i mogu živjeti i izvan politike."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A što se tiče mojega konačnog pada, koji se, eto, i javno priželjkuje, mogu reći da će se on dogoditi tek kad mi svećenik to kaže", zaključuje Matković.

Vezani članci:

arti-201101250609006 arti-201101250285006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo