drama na mrežnici / Djevojčica zaglavila i ostala bez zraka, spašena zahvaljujući naporu kupača!

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dijete je, naime, šećući slapom nogom upalo u dio koji je puknuo pa se odlomio još prošle godine, noga joj je propala i zaglavila se

22.7.2018.
14:37
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Prava drama odvijala se prošle subote na slapu na Mrežnici u Gornjem Zvečaju, nedaleko izletišta Zeleni kut u kojoj je u posljednji trenutak spašen život djevojčici osnovnoškolske dobi, i to samo zahvaljujući prisebnosti kupača koji su se našli u pravo vrijeme na pravom mjestu i djelatnicima hitne pomoći koji su reagirali munjevito, kao što ovi tihi heroji to obično i rade, piše KAportal. 

Prošla s ogrebotinama

Dijete je, naime, šećući slapom nogom upalo u dio koji je puknuo pa se odlomio još prošle godine, noga joj je propala i zaglavila se. Nije mogla van, a voda joj je nadirala do glave koju nije više mogla dići dovoljno visoko iznad razine vode da udahne zrak. Bila je na izmaku snaga i situacija je doista bila ozbiljna, govore svjedoci. U posljednji trenutak je izvučena u akciji kupača i djetetovih roditelja i prebačena na obalu gdje su je preuzeli djelatnici hitne službe, te joj je tako spašen život. Srećom, na kraju je prošla samo s nekoliko ogrebotina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnici izletišta Zeleni kut povodom ovog događaja obratili su se javnosti hvaleći hitnu službu i njihovu brzu reakciju, ali i pozivajući nadležne da nešto učine po pitanju sada opasnog slapa, kako bi se slične stvari izbjegle u budućnosti.

"Priroda je jača od čovjeka, s prirodom se ne igra, te smo ponekad prehrabri i, oprostite na izrazu, prebahati, te podcjenjujemo prirodne mogućnosti i onda dolazi do situacija kao što je bila naša u subotu. Naime, djevojčicu je povukao slap, uz pravovremenu reakciju nekoliko gostiju koji su se u tom trenu nalazili na kupalištu djevojčica je izvučena i spašena, a hitna medicinska pomoć nakon poziva dolazi u maksimalno kratkom roku i pregledava istu. Svaka vam čast gospodo, vi ste naš ponos, vi ste naši heroji, hvala Vam na još jednoj pravovremenoj reakciji", poručila je obitelj Puškarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo