ŽELJKA JURIĆ U KOLONI SJEĆANJA / 'Djevojčica u plavom kaputiću' za RTL: 'Oprostila sam, ali zaboraviti neću nikada. To me drži, uz vjeru'

Naša djeca su nam dokaz da Vukovar ide dalje i da se Vukovar ponovno rađa, kazala je Željka Jurić za RTL

18.11.2019.
14:06
VOYO logo

Željka Jurić, 'djevojčica u plavom kaputiću' čija je snimka iz okupiranog Vukovara 1991. godine obišla svijet, u izjavi za RTL iz vukovarske Kolone sjećanja kazala je da su i danas "svježa sjećanja" na ratno vrijeme. 

Imala je samo 6 godina i na njezinu se uplakanom licu vidjela sva bol razorenog Vukovara, sva težina stradanja. Željka danas u koloni sjećanja korača sa svojom kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećanja su i dalje svježa. Svaki Vukovarac ne živi samo danas nego cijelu godinu. No, naša djeca su nam dokaz da Vukovar ide dalje i da se Vukovar ponovno rađa, iako obavijen s tugom i boli. Ali, na našoj djeci je da izgrade još jači i još ljepši Vukovar", kazala je Jurić te dodala da je teško živjeti, ali i poručila: 

"Čovjek ako oprosti, onda nađe svoj mir", kazala je Jurić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

"Ja sam oprostila"

"Ja sam oprostila. Zaboraviti neću nikada i to je, uz vjeru u dragoga Boga, ono što me drži", zaključila je u kratkom razgovoru za RTL Željka Jurić, koja je u Koloni sjećanja, bila sa svojom kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoć se za sve stradale, u dvorištu vukovarske bolnice kod Spomenika za žrtve agresije na Vukovar 1991. godine, Željka molila u zagrljaju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

"Teško je, ali ako oprosti onda nađe svoj mir", kaže. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, više desetaka tisuća građana predvođenih hrvatskim braniteljima Vukovara, zajedno s članovima obitelji poginulih, nestalih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja, danas je u  Koloni sjećanja prošetalo Vukovarom odajući na dostojanstven način počast stradalima u agresiji na taj grad 1991. godine.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo