Mia Lana ima samo 4,5 godine i teško je bolesna. Ako možete, pomozite joj

Mia Lana Knezović iz Vukovara boluje od Lenox-Gasttautovog sindroma. Zbog bolesti ima česte epileptične napade, ne govori, ne hoda i psihomotorno zaostaje.

12.1.2013.
17:48
VOYO logo

Mia Lana Knezović iz Vukovara ima četiri i pol godine i boluje od Lenox-Gasttautovog sindroma. Prema riječima njenog oca Davora Knezovića, to za posljedicu ima teški oblik epilepsije s 15-ak napada dnevno. Djevojčica ne hoda, ne priča i psihomotorno zaostaje. Ima i utvrđenu 100-postotnu invalidnost zbog oštećena mozga.

U bici s napadima epilepsije koristi se s dva lijeka - Keppru i Depakine, no ni oni joj napade ne zaustavljaju. Djevojčica se liječi u Zagrebu na Srebrenjaku, u Specijalnoj bolnici na Goljaku, a roditelji je vode i na plivanje po Halliwick metodi u Vinkovce. U nadi da će pomoći svom djetetu vodili su je kod mnogih liječnika, a na kraju i u Austriju kod dječjeg neuropsihijatra dr.Edwina Hausera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za potrebnu terapiju i implantaciju matičnih stanica roditelji nemaju novca

"Dr. Hauser nam je rekao da bi Miji Lani pomogla terapija aminokiselinama (u obliku kapsula Olimpiq) i implantacija matičnih stanica. Terapija aminokiselinama košta oko 5.000 eura, a implantacija matičnih stanica oko 20.000 eura", kaže njen otac dodajuću da mu je teško što mora tražiti novac ali da on toliko nema. U želji da se pomogne djevojčici pokrenuta je i humanitarna akcija "Mia Lanin prvi korak". U nju su se uključili brojni brojni sportski klubovi i udruge i do sada je prikupljeno 40.000 kuna.

"Jučer smo bili na kontrolnom EEG-u na Srebrnjaku, i pošto su napadaji i dalje prisutni uveden je i treći antiepileptik Topamax, pa ćemo vidjeti da li će pomoći, ali i dalje je najbolja solucija napraviti implantaciju matičnih stanica", kaže Davor Knezović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko želite pomoći ovoj vukovarskoj obitelji i njihovoj djevojčici osigurati bolje sutra možete im uplatiti donaciju na žiro račun u Privrednoj banci Zagreb na ime majke djevojčice Sanele Knezović. Broj računa je 2340009-3110331234

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo