RTL pomaže djeci /

Dječji vrtić Sisak Novi dobio STEM laboratorij „Maslačkov istraživački centar u prirodi“

Image
Foto: RTL

Djeca će kroz projekt naučiti osnovne pojmove vezane uz prirodne zakonitosti, istražit će prirodne pojave i stvari u okruženju, bolje će razumjeti elementarne prirodne procese i znanstvene koncepte.

16.10.2024.
11:48
RTL
VOYO logo

"Maslačkov istraživački centar u prirodi“ Dječjeg vrtića Sisak Novi nastao je zbog želje i potrebe da se pravovremeno osigura razvoj kompetencija - znanja i vještina djece predškolske dobi u STEM području. S obzirom na to da je svijet u kojem živimo sve više orijentiran na znanost i tehnologiju, od izuzetne je važnosti osigurati djeci kvalitetna iskustva u najranijoj dobi koja će utjecati na kasnije bolje razumijevanje sadržaja kojima se bave prirodne znanosti te izgrađivanje pozitivnog stava djece prema znanosti.

"Željeli smo ustvari približiti djeci sadržaje vezane za prirodne znanosti i razviti im pozitivan stav o tome. Djeca uče čineći, uče kroz igru, a uz ovo iznimno bogato poticajno okruženje, uz suradnike, naše stručnjake, vjerujemo da ćemo razviti nove kompetencije i proširiti spoznaje djece predškolske dobi“, kazala je Sandra Kramarić, ravnateljica DV Sisak Novi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Znanstvena istraživanja pružaju djeci priliku da uče o znanstvenim konceptima i dobiju odgovore na pitanja, da izgrade upornost, stječu nova znanja i vještine te poboljšaju vještine rješavanja problema. Djeca će kroz projekt naučiti osnovne pojmove vezane uz prirodne zakonitosti, istražit će prirodne pojave i stvari u okruženju, bolje će razumjeti elementarne prirodne procese i znanstvene koncepte. U aktivnosti će biti uključeni i znanstvenici s Metalurškog fakulteta u Sisku, djelatnici Zajednice tehničke kulture grada Siska, učenici te profesori Tehničke škole u Sisku, a projekt ne bi bio realiziran bez pomoći korporativnog partnera udruge "RTL pomaže djeci“, tvrtke Span, koja već godinama daje vjetar u leđa ovakvim inicijativama.

Span je uvelike poznat po svojem razvijenom segmentu društvene odgovornosti, a tvrtka snažno podupire i uključivanje djece i mladih u STEM aktivnosti. Znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika usko su povezani sa Spanovom djelatnošću pa se projekt sisačkog vrtića u potpunosti uklapa u njihovu kompanijsku kulturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago nam je da smo imali prilike sudjelovati u projektu 'Maslačkov istraživački centar u prirodi'. U sklopu njega  financirali smo drvenu kućicu i didaktičke  igračke i opremu za djecu. Sada DV Sisak Novi ima novi STEM laboratorij u sklopu kojeg djeca od najranije dobi mogu učiti o tehnologijama, stjecati nova znanja i iskustva, generalno svijet u kojem živimo je sve više usmjeren na tehnologiju i ovo je prilika da onim najmanjima od najranije dobi damo uvid u to kako će svijet izgledati u budućnosti“, naglasila je Mihaela Bekina, Organizational Development Specialist u Spanu.

Image
Foto: RTL

I ona i njezine kolege dobro znaju koliko je važno kod djece razviti ljubav prema učenju. I uspjeh njihove tvrtke rezultat je temeljnih vrijednosti Spana - pouzdanosti i cjeloživotnog učenja, kao i neprestanog razvoja i napretka te primjene novih trendova, znanja i vještina.

"Ovim putem najviše želimo zahvaliti, u ime sve djece i zaposlenika DV Sisak Novi, udruzi 'RTL pomaže djeci' i tvrtki Span bez čije financijske pomoći kroz ovaj projekt ne bismo ostvarili davne želje, odnosno planove koje smo imali“, dodala je za kraj ravnateljica Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo