POZIVAJU NA OKUPLJANJE /

Djeca opet nisu išla u školu zbog problematičnog učenika, oglasio se Grad Zagreb

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Nakon prosvjeda prije nekoliko dana, ogorčeni roditelji opet se planiraju okupiti u školi malo prije 19 sati te su pozvali ostale da im se pridruže 'kako bi zajedno i jasno dali do znanja da želimo što hitnije rješavanje ove mučne situacije'

7.10.2024.
11:41
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Roditelji, čija djeca pohađaju školu s problematičnim učenikom zbog kojeg se u prošloj školi cijeli razred ispisao, odlučili su da njihova djeca, koja su i u petak ostala doma, ni danas ne idu na nastavu.

Osim djece koja idu s njim u razred, doma su ostali i učenici iz drugih razreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak je to slučaja oko učenika koji je zbog nasilnog ponašanja promijenio već dvije škole, a koji je u novoj sredini nastavio raditi probleme. "Od seksualnih verbalnih izjava, hrvanja, crtanja neprikladnih sadržaja po ploči, kao roditelj osjećam se tužno", objasnio je za RTL ranije roditelj jednog učenika.

Nakon što su se prije nekoliko dana prosvjedovali, ogorčeni roditelji opet se planiraju okupiti u školi malo prije 19 sati te su pozvali ostale da im se pridruže "kako bi zajedno i jasno dali do znanja da želimo što hitnije rješavanje ove mučne situacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 19 sati sazvano je vijeće roditelja na kojemu će biti i odvjetnici koje su, kažu, zbog cijele situacije bili primorani angažirati.

Roditelji su ranije kazali da od institucija traže da dječaku hitno pomognu, a njihovoj djeci omoguće nesmetano školovanje. "Kako sustav i sve institucije koje su odgovorne za zaštitu svakog djeteta kao i rješavanja ove vrlo neugodne i mučne situacije nisu odradili apsolutno ništa, primorani smo boriti se dalje za prava naše djece", napisali su roditelji u pismu medijima.

Image
PREBAČEN U NOVU ŠKOLU /

Ispovijest majke čije dijete ide u razred s problematičnim učenikom: 'Seksualno uznemirava djecu...'

Image
PREBAČEN U NOVU ŠKOLU /

Ispovijest majke čije dijete ide u razred s problematičnim učenikom: 'Seksualno uznemirava djecu...'

Roditelji angažirali odvjetnike

Naveli su da im podrška drugih roditelja daje snagu da ne odustaju kako bi svi shvatili da imaju samo jednu namjeru - da se tom dječaku hitno pomogne, a njihovu djecu zaštiti u vidu nesmetanog školovanja.

"Zabrinuta sam za dijete i nije mi baš svejedno, uvijek mi je bilo da je siguran u školi, ali sada zaista ne mislim tako", kazala je majka jednog djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu se ponovno oglasio Grad:

"Predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih i Grada Zagreba danas su u školi održali radni sastanak s cjelokupnom stručnom službom. Tijekom dana održat će se roditeljski sastanak s roditeljima spomenutog razrednog odjela, kao i vijećem roditelja škole, na kojem će roditeljima biti prezentirani konkretni daljnji koraci s ciljem što uspješnijeg rješavanja situacije. Detaljnije informacije, zbog zaštite prava i interesa učenika, nismo u mogućnosti iznositi", poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ministarstvo je u petak apeliralo na "roditelje i ostale koji žele doprinijeti rješavanju tog slučaja na empatiju i ljudskost", napominjući da je "riječ o djetetu koje ima 10 godina", te poručilo da školi stoje na raspolaganju za svu pomoć.

Roditelji su u nedjelju prozvali Ministarstvo da "uporno u javnosti govori kako su sve osigurali, ali u praksi to apsolutno ne drži vodu".

Pritom su napomenuli kako je dječak dobio asistenta u nastavi koji po zakonu ne treba biti stručna osoba, što po njima predstavlja velik problem, ali i da je dječaku dodijeljen socijalni pedagog, kojeg i dalje nema.

Upozorili su da škola, kao ni oni, ne može ništa napraviti jer zakon i pravilnici ne prepoznaju takve hitne situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji su zato apelirali na institucije da dječaka hitno izdvoje iz kolektiva kako bi se napravila njegova kompletna psihofizička procjena, a u koju trebaju biti uključene sve stručne službe.

POGLEDAJTE VIDEO: Roditelji školaraca u Zagrebu prestravljeni zbog novog učenika: 'Bojimo se za svoju djecu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo