Normalizacija na vidiku /

Djeca u Vukomercu došla u školu, ministar umiruje roditelje: 'Policija ostaje u naselju!'

Image
Foto: Pixell

Roditelji traže da se problematična obitelj odseli iz Vukomerca

17.9.2018.
11:25
Pixell
VOYO logo

Djeca Osnovne škole Vukomerec koja zbog oružanog obračuna u naselju od srijede nisu išla u školu, jutros su ponovno u školskim klupama. 

Većinu su dopratili roditelji. Kako javlja reporterka RTL-a Ines Goda, sve je mirno u naselju, ali isto tako i policija je na svakom koraku.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Djeca s Vukomerca ponovno krenula u školu: Policija nadzire područje sukoba

Image

Djeca s Vukomerca ponovno krenula u školu: Policija nadzire područje sukoba

U vukomerečku školu stigli su i gradonačelnik Milan Bandić te pročelnik Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić koji su se sastali s ravnateljem i roditeljima.

Dogovoreno je da policija ostaje uz školu do daljnjeg, postavit će se rasvjeta, nadzorne kamere... Djeci je i dalje na raspolaganju psihološku pomoć. Roditelji su uglavnom zadovoljni, ali boje se što će biti kad policija ode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekli su da će nastaviti pratiti djecu u školu, nisu potpuno mirni, ali svjesni su da se ne može nekoga iseliti tek tako iz kuće. Iseljavanje problematične obitelji i dalje je aktualno na zahtjev roditelja, a Grad Zagreb pokušava pronaći rješenje i za to.

Podsjetimo, zbog sigurnosne situacije roditelji su nakon oružanog okršaja prošlog utorka odlučili da njihova djeca neće ići u školu do daljnjeg.  

Božinović: Građani Vukomerca su sigurni

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ponovio je u ponedjeljak kako su građani u Vukomercu sigurni, a policija je u kontaktu s roditeljima i vodstvom škole, te je istaknuo da će policija i dalje biti nazočna u tom kvartu, posebno radi vraćanja percepcije sigurnosti.

"Već sam javno rekao kako svi mogu bit sigurni na području Vukomerca i cijelog područja oko škole zbog nazočnosti policije, koja je i samu tu noć djelovala  promptno, profesionalno i uhitila počinitelje", kazao je Božinović koji je nazočio godišnjoj vježbi interventne policije 2018..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je da će policija ostati u Vukomercu, posebno radi vraćanja percepcije sigurnosti. "Nemamo nikakav rok, važno nam je da su građani sigurni", istaknuo je Božinović.

Napomenuo je kako policija surađuje s vodstvom škole i roditeljima. "Što se tiče sigurnosti, djeca mogu ići u školu i siguran sam da će se situacija početi smirivati", kaže ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak se oko 70 posto učenika osnovne škole u Vukomercu vratilo na nastavu nakon nekoliko dana pauziranja zbog pucnjave koja se tijekom obračuna dviju obitelji dogodila u srijedu oko 19 sati u blizini škole, što je izazvalo zabrinutost i revolt građana koji su potom održali prosvjed.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo