DJECA U RIJEČKOJ ŠKOLI DOBILA MANEŠTRU S CRVIMA: / Povraćali su i žalili se na bolove u trbuhu

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Ilustracija: Pixsell/Davor Kibel

Kada su primijetili što im se u tanjurima nalazi, a neka od djece su već i konzumirala hranu. Iako je ručak prekinut i alarmirano je osoblje, bilo je već kasno

6.3.2019.
12:49
PIXSELL/Ilustracija, Ilustracija: Pixsell/Davor Kibel
VOYO logo

U Osnovnoj školi Dolac u Rijeci djeci je u ponedjeljak u produženom boravku ponuđen objed za koji se u namanju ruku može reži da je nezdrav i sablažnjiv. Tako su djeca u tanjurima dobila maneštru u kojoj su bili crvi. Kada su primijetili što im se u tanjurima nalazi, ručak je prekinut i alarmirano je osoblje. No, neki od njih su već konzumirali hranu i reakcija je kasnila, piše portal Riječanin navodeći kako je dio djece i povraćao te se kasnije žalio roditeljima na bolove u trbuhu.

"Škola je promptno reagirala pozvavši Nastavni zavod za javno zdravstvo koji su odmah izašli na teren i uzeli uzorak hrane na ispitivanje. Škola je također obavijestila i dobavljača, tvrtku Blato 1902. d.d. te iskazala svoju zabrinutost i nezadovoljstvo…. U svom odgovoru dobavljač se obvezao izvršiti obeštećenje. Istraga je u tijeku te ćemo vas o nalazu pravovremeno obavijestiti. Duboko se ispričavamo na nemilom događaju te stojimo na raspolaganju za eventualna pitanja“, poručili su roditeljima iz Osnovne škole Dolac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji nezadovoljni reakcijom škole

Međutim, dio roditelja nije zadovoljan reakcijom škole jer izražavanje nezadovoljstva i zabrinutosti dobavljaču za njih nije dovoljno. Posebice jer ističu da se djeca već duže vrijeme žale na hranu koja je, kako navode "neukusna i često nejestiva a čujemo da i tegobe u obliku povraćanja, proljeva i bolova nisu nažalost rijetka pojava." Pritom neki od roditelja upozoravaju na istu situaciju koju su prolazili sa starijom djecom.

"Apeliramo stoga da poduzmete jedini mogući ispravni korak te raskinete odmah suradnju i dostavu hrane djeci od strane konobe Blato. Ukoliko to ne učinite, kontaktirat ćemo državnu inspekciju i zatražiti uvid u poslovanje i uvjete rada dotične konobe te pokrenuti tužbu i negativan publicitet protiv škole kao suodgovorne za ugrožavanje zdravlja djece", poručili su u svom dopisu roditelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike