Djeca plakala da ne žele u dom, odgođeno oduzimanje od roditelja

Odgođeno je oduzimanje djece razvedenoj majci iz Brdovca te 13-godišnji dječak i njegova 11-godišnja sestra zasad ostaju s majkom. Djecu su oko 14.

21.3.2013.
17:22
VOYO logo

Cijela drama danas je trajala gotovo jedan sat u malenom mjestašcu u okolici Zaprešića. Iz kuće se čuo dječji plač i uzvici: "Nećemo u dom", a pred kućom su se okupili brojni novinari, policija s maricom te susjedi, piše Večernji list. Kako navodi list, susjedi pričaju da je ženu bivši suprug zlostavljao i da želi prodati kuću u kojoj živi već neko vrijeme. Sporili su se sedam godina, a Općinski je sud krajem 2011. godine donio je odluku kojom su i ocu i majci oduzeli pravo da žive s djecom, te je odlukom Županijskog suda u Velikoj Gorici ona postala pravomoćna.

Pravobraniteljica se protivi nasilnom oduzimanju

Žalili su se i Ustavnom sudu, no žalba je odbijena s tvrdnjom da prava obitelji nisu narušena tijekom provođenja prethodnih postupaka, odnosno da je nadležni Centar za socijalnu skrb postupio ispravno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ureda pravobraniteljice za djecu Mile Jelavić poručili su da prate taj slučaj te da se protive prisilnim ovrhama radi predaje djece na skrb s obzirom na to da to ostavlja dubok trag na dječjoj psihi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo