PROJEKT VRIJEDAN 16 MILIJUNA KN / Ministrica Divjak posjetila Iku: Od nove godine do diplome u turizmu u mini kampusu

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Projekt vrijedan gotovo 16 milijuna kuna minsiatsrtvo obrazovanja sufinanciralo je sa 7 milijuna kuna

9.6.2020.
19:24
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Od nove godine do diplome u turizmu u mini kampusu u Iki. Nova zgrada Hotelijerskog fakulteta proteže se na tri etaže i tisuću 250 četvornih metara. Studenti u novom mini kampusu dobivaju pet velikih predavaonica, knjižnicu s čitaonicom, prostor za sebe kao i spektakularan pogled.

Ovdje će se održavat znanstveni skupovi te ljetne škole. Projekt vrijedan gotovo 16 milijuna kuna minsiatsrtvo obrazovanja sufinanciralo je sa 7 milijuna kuna. A nove prostore fakulteta u kojem je diplome steklo više od 15000 studenata obišla je ministrica Blaženka Divjak.

„Jako sam zadovoljna s novom zgradom i odlična je zbog unapređenja obrazovanja“, kaže Laura Valentić s Krka.

„Sad ćemo bar moći otić na wc bez da se pola dvorane ustaje s nama, dakle definitivno puno je više svjetlosti, bolja je atmosfera, ali stara zgrada ipak ostaje u srcu“, kaže Paula Petrinec iz Tuhelja.

„Ono što nas posebno veseli je da naši studenti rade nakon završenog studija. Istraživanje je pokazalo da 41% naših studenata nalazi prvo zaposlenje već tijekom studija, a čak 78 % njih u roku 6 mjeseci po završetku studija“, poručuje Dora Smolčić Jurdana, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo