Niži razredi / Divjak o povratku u škole: 'Ako neki roditelj misli da treba zadržati dijete kod kuće, o tome ćemo razgovarati'

Image
Foto: PIXSELL

U trećoj fazi koja kreće od 11. svibnja, omogućit će se rad vrtića i razredne nastave od 1. do 4. razreda

23.4.2020.
14:45
PIXSELL
VOYO logo

Viši razredi osnovne te srednja škola i fakulteti, godinu bi trebali završiti putem interneta. Riječ je o trećoj fazi popuštanja mjera, a prva kreće u ponedjeljak.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je kako će ipak "najveći dio učenika završiti školsku godinu putem online nastave".

"Uvjerena sam da će većina roditelja vidjeti da su se uvjeti osigurali, ali ostavit ćemo i rezervnu mogućnost", rekla je Divjak nakon sjednice Vlade dodajući da je sada donesen zaključak Vlade, a odluku tek treba donijeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treća faza ovisi o provedbi prve dvije faze. Neki nastavnici su i sad u školama i imaju mogućnost zbrinjavanja učenika. Imam sastanak s ravnateljima i kad Stožer i HZJZ daju jasne upute, moći ćemo komentirati koji su uvjeti za odlazak u školu", rekla je Divjak.

Potvrdila je još jednom da će se matura provesti od 8. do 29. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ​Vlada je na sjednici u četvrtak usvojila paket mjera za pokretanje gospodarske i druge djelatnosti u kontekstu epidemije COVID-19 koji će se provoditi u tri faze vodeći računa da se ne ugroze postignuća u borbi protiv virusa.

U trećoj fazi koja kreće od 11. svibnja, omogućit će se rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda kao i rad s djecom koja imaju poteškoće u nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo