DIRLJIVI STATUS SPLIĆANKE: / 'Kupovala je slanac brojeći lipe iz džepa. Gladna i žedna. Dolazi zima, već su noći hladne...'

Image
Foto: afp/iLUSTRACIJA, OLIVIER MORIN

'Prizor koji sam vidjela tjera suze na oči', opisala je u potresnom postu

30.9.2019.
12:57
afp/iLUSTRACIJA, OLIVIER MORIN
VOYO logo

"5.36, dan mi je upravo uništen. Izlazim iz autobusa na Pazaru i prizor koji vidim, ja i većina koja su sa mnom izašli i koji su na stanici otprije, tjera suze na oči. Uz prepuno stvari oko nje, vrećica i torbi, ona leži na golom podu s jednim kartonom ispod sebe, bosa, vjerojatno smrznuta. Ta žena nije imala adekvatnu obuću mjesecima, nosila je tenisice pet brojeva veće i vjerojatno ni sada nema prave obuće", opisuje u dirljivom postu na zatvorenoj grupi "Split i oko Splita" Žana Meštrović, prenosi RTL.

"Kupovala je u pekarnicama, kad bih je vidjela, slanac brojeći lipe iz džepa. Ispred Kauflanda je uzimala pomfrit od četiri kune, a jela ga je kao da nije jela mjesecima. Gladna je i žedna. Puno puta sam joj kad bih je srela kupila sok ili nešto za jesti. Njezine su oči blistale od sreće i zahvalnosti. Dolazi zima, već su noći hladne", upozorila je sugrađane na to kako hladnije vrijeme koje dolazi mnogima čini razliku između života i smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo