DIRLJIVA PORUKA PRIJATELJA KAPETANA DINE MIŠKIĆA: / 'Uvijek se moramo zauzeti za ono što je ispravno, čak i ako u tome ostanemo sami'

Image
Foto: Bourbon Offshore/Marine Nationale/Facebook

'Znaš da si donio pravu odluku samo kada je mir u tvome srcu! Svima želim mir u srcima i da se na koncu ipak donese prava odluka.

12.10.2019.
16:06
Bourbon Offshore/Marine Nationale/Facebook
VOYO logo

Vlasti francuske prefekture Martinik u petak su donijele odluku o prekidu aktivne potrage za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i ostalim nestalim pomorcima s tegljača Bourbon Rhode, potonulog 26. rujna. Takva odluka donesena je nakon 16 dana potrage, a prefekt Franck Robine objasnio ju je time kako više nema šanse da je itko od nestalih živ.

Image
PREKINUTA AKTIVNA POTRAGA ZA NESTALIM KAPETANOM MIŠKIĆEM: /

'Ovo je teška odluka, ali gotovo je nemoguće da je netko od posade živ'

Image
PREKINUTA AKTIVNA POTRAGA ZA NESTALIM KAPETANOM MIŠKIĆEM: /

'Ovo je teška odluka, ali gotovo je nemoguće da je netko od posade živ'

Također je objavljeno da se iz faze aktivnog traganja prelazi u fazu aktivnog motrenja golemog područja u Atlantskom oceanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef hrvatske diplomacije: Potraga se nastavlja

Reagirajući na tu odluku, šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman kazao je kako se "još uvijek nije odustalo" te da se "potraga nastavlja na jedan svoj način". Potragu je komentirao i premijer Andrej Plenković kazavši kako je Vlada "napravila sve što je mogla".

"Moj predstojnik ureda, koji je rođen i živio u Francuskoj, po nekoliko sati svaki dan provodi na telefonima što s našim veleposlanstvom, što s Francuskom. Kompanija se angažirala, francuska se vojska bila angažirala, letjeli su zrakoplovi, trgovački brodovi su imali obvezu motrenja… Prema sinoćnjim informacijama, područje koje su pretražili je veće od 200 tisuća kvadratnih kilometara, znači veće od četiri Hrvatske. Mi ćemo angažmanom i razgovorima napraviti sve, ali treba uzeti u obzir da se nesreća dogodila na sredini Atlantika", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirali su i u Sindikatu pomoraca Hrvatske čiji je predsjednik Neven Melvan kazao kako nakon 16 dana potrage nisu iznenađeni odlukom o obustavi potrage.

"Bojali smo se toga, zato smo u petak i poduzimali sve da do toga ne dođe i da ne završi nada za obitelji pomoraca", kazao je Melvan dodavši da sada snimke satelita ostaju jedina nada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miškićev prijatelj: Pogledajte se u oči!

U međuvremenu se oglasio i jedan od prijatelja nestalog Dine Miškića, ujedno i administrator Facebook grupe Bourbon Rhode Rescue, Sebastian Latocha. On je u dirljivoj objavi na stranici te grupe napisao: "Uvijek se treba zauzeti za ono što je ispravno, čak i ako to znači ostati sam". Očito razočaran odlukom o odustajanju od daljnje potrage za Miškićem i ostalom šestoricom nestalih pomoraca, Latocha je napisao:

"Znaš da si donio pravu odluku samo kada je mir u tvome srcu! Svima želim mir u srcima i da se na koncu ipak donese prava odluka. Jer, uvijek se moramo zauzeti za ono što je ispravno, čak i ako to znači ostati sam ... Uzdignimo se iznad logike, jer život nema logike, život se događa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga vas sve molim da stanete ispred ogledala ili samo prebacite kameru mobitela na snimanje selfieja... Pogledajte se, pogledajte sve te boje, svu tu jedinstvenost oko sebe. Pogledajte se ravno u oči, pronađite mir u srcu i prava odluka doći će sama od sebe. Dijelim zahvalnost s vama, budite plemeniti i imajte vjere!"

Image

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo