NEVJEROJATAN MANEVAR / Da izbjegne zatvor, direktor kontrole zračnog prometa poništio natječaje: ministar o svemu saznao iz medija

Stručnjaci se čude što je istražni zahtjev tražen prije uhićenja i objave istrage jer je dosad jšao obratni proces

21.12.2022.
19:43
VOYO logo

Prošloga tjedna privedeni su kraju izvidi protiv direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe Vlade Bagarića, a Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici zatražilo je da se Bagariću odredi istražni zatvor od minimalno mjesec dana Nakon izvida desetak potencijalnih sumnjivih zapošljavanja, državno odvjetništvo je suzilo kaznena djela na dva zapošljavanja smatraju da za njih imaju neoborive dokaze da je Bagarić prekršio zakon i procedure. O zahtjevu za istražni zatvor bit će odlučeno sljedećeg tjedna, a Bagarić nije uhićen.

Image
ZAPOŠLJAVANJE MIMO ZAKONA /

DORH traži zatvor za direktora Hrvatske kontrole zračnog prometa: Tvrde da imaju neoborive dokaze

Image
ZAPOŠLJAVANJE MIMO ZAKONA /

DORH traži zatvor za direktora Hrvatske kontrole zračnog prometa: Tvrde da imaju neoborive dokaze

Kako doznaje 24sata, Nakon objave vijesti, Hrvatska kontrola zračne plovidbe je danas popodne odlučila poništiti čak 13 natječaja u kojima su tražili 29 novih zaposlenika. Bagarić je naredio njihova poništenja, a to je i pravni manevar kako bi izbjegao istražni zatvor. O tim natječajima također postoje sumnje da je htio zaposliti određene podobne osobe. Tražio se čitav niz radnika, od kontrolora leta, pa do specijaliziranih inženjera i tehničara i radnika u kuhinji. Jer ako nema natječaja, ne može se sumnjati da će ponovno ponoviti zlouporabu položaja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjacima čudan redoslijed

Stručnjaci se čude što je istražni zahtjev tražen prije uhićenja i objave istrage. Dosad je uvijek išao obratni proces. U razdoblju do odluke o zatvoru, Bagarić može teoretski sa svoje pozicije direktora i utjecati na ljude koji su svjedočili protiv njega. Također je mogao, što je i učinio, poništiti natječaje za zapošljavanje kako bi izbjegao još jedan razlog za zatvor. 

Ministar prometa Oleg Butković doslovno o svemu kaže da je saznao od medija: "Nemam informacija zaista nemam, prvi glas mi je to"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike