Tik uz rijeku / Direktor koji je sam sebi isplatio milijun kuna bonusa kupio penthouse od 120 kvadrata u centru grada

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Jozinović je uz redovnu mjesečnu plaću od 18.500 kuna zaradio 1,37 milijuna kuna bonusa nakon što je bez znanja suvlasnika tvrtke sam sa sobom potpisao tri ugovora preko tvrtki kćeri

16.11.2017.
9:04
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

Direktor odlagališta Piškornica, koje je u vlasništvu četiri županije i općine, Mladen Jozinović pod povećalo javnosti dospio je nakon što si je isplatio više od milijun kuna bonusa.

24sata doznaje da je 37-godišnji Jozinović u srpnju ove godine kupio luksuzni stan u centru Vinkovaca, tik uz rijeku Bosut. Četiri sobe, dnevni boravak, kuhinja, dva hodnika, dvije kupaonice, WC i ostava, balkoni s tri strane stana - opis je to penthousea koji stoji oko 944.000 kuna. Kupio je k tome i garažu, čime je cijena vjerojatno dosegla milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jozinović je, podsjetimo, uz redovnu mjesečnu plaću od 18.500 kuna zaradio 1,37 milijuna kuna bonusa nakon što je bez znanja suvlasnika tvrtke sam sa sobom potpisao tri ugovora preko tvrtki kćeri.

Pročitajte više:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Samouhljeb direktor: potpisao ugovor sa samim sobom pa si isplatio milijun kuna

>> Župan o direktoru koji si je isplatio milijun kuna bonusa: 'Sve je po propisima, ali moralno nije korektno'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koprivničko-križevački župan Darko Koren, koji je kum njegovu djetetu a često ga prozivaju da ga štiti, jučer je priopćio da je isplata bonusa u skladu s direktorskim ovlastima Jozinovića, no nije korektna s moralnog aspekta.

"Dugo ga poznajem, on je izvrstan menadžer. Napravo je čuda u pripremi projekta centra za gospodarenje otpadom. Ne mislim da je ispravno da si je isplaćivao bonus i naknade. Ja sam znao da ima određena prava, ali iznose sam vidio tek iz medija. Nismo uspostavili dovoljne kontrole. Iako ga cijenim i iako mi je kum, isto bih mislio da mi je rođeni brat. On je pogriješio", kazao je Koren, donosi 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jozinović bi mogao biti smijenjen, a moguća je i kaznena prijava zbog njegovog poteza.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo