OBOŽAVA MARKA /

Direkt ima reportažu o fenomenu Livaja: 'Što je Maradona u Napulju, to je on u Splitu'

Kad se prije šest mjeseci počelo pričati da će otići iz Hajduka - cijeli Split digao se na noge. I Livaja je ostao, i bolje da jer nigdje drugdje ne bi dobio mural ili pjesmu uz gusle

9.12.2021.
22:30
VOYO logo

"Nemoj da se Livaji šta desi...", ovako su Torcidaši obazrivo čuvali Marka Livaju na slavljeničkom dočeku Hajdukovaca u Splitu u nedjelju uvečer nakon kolosalne pobjede u Maksimiru, gdje je Hajdukov napadač briljirao i zabio gol.

O Livaji se repa ...ali i gusli u desetercu: "Protivnici na terenu reže, dok Livaja njima puni mreže. Svaki balun ka da oči ima, najbolji je, pokaza je svima..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je najbolji jasno je i na splitskom Pazaru. Jagoda Zec iz Kaštel Starog kaže: 
"Marko Livaja je iz Kaštela, ja sam iz Kaštela i obožavam i Marka i Hajduka i stvarno je momak ekstra". Pitali smo, koliko joj pobjeda u Zagrebu?. Odgovara smijući se: "Super, nemojte mi ništa govoriti, brat mi je reka 'mojoj sestri više ovo znači nego da je dobila na eurojackpotu'".

Image

(Screenshot: Jagoda Zec)
Smilja Karuza iz Splita kaže: "Moja dva sina isto tako imaju veze sa Hajdukom, mislim utakmicama i to. Za Livaju sam čula uvijek, Livaja doda, Livaja da gol"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači ga obožavaju jer je izabrao Hajduk iako je mogao otići i u neki daleko bogatiji klub za puno deblji ugovor. Mate Kalajžić iz Splita kaže:  "Normalno da je heroj grada, nije ništa falija što je osta vamo doma to mu je najbolji potez"

 Mario Budimir, također Splićanin također komentira: Uz svetog Duju, uz Poljud, uz Hajduk, uz Split, ja mislim da je Marko Livaja jako blizu tome svemu".

Image
Foto: RTL

Prošle sezone došao je iz grčkog AEK-a i, po isteku ugovora, krenula je navijačka kampanja "Livaja ostani" u koju se uključio cijeli grad - i javni gradski prijevoznik i gradonačelnik na odlasku.

Andro Krstulović Opara, bivši gradonačelnik Splita kaže: "Nino i ja odlazimo, ali imam jednu poruku – Livaja ostani".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostao je. Potpisao je Hajduku trogodišnju vjernost. U fan shopu na Poljudu ove su godine prodali 12 tisuća dresova, duplo više nego lani. Od toga su tri tisuće njih je bilo s prezimenom Livaja 

Image
Foto: RTL

Marinka Akrap, članica Uprave HNK Hajduk Split, kaže: "Odlučio je ostati uz svoje navijače, uz svoj klub i to se uvijek nagradi, ja mislim da je to rezultat svega što se događa, upravo tog pristupa. To Torcida cijeni, to cijene svi navijači, to cijenimo zaista i mi u klubu i svi oni koji vole Hajduk jer to je to Hajdučko srce".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradu, u kojem je teško izrasti u neospornu veličinu, nekadašnje "zločesto dijete hrvatskog nogometa" se skrasilo. "

Marko Livaja je svoj mural dobio na gradskom kupalištu Jadran, na kojem se nalazi i ovaj malonogometni teren i često tijekom ljeta zna baciti na balun na male branke. Ovo igralište se zove na skalinu jer ima jednu stepenicu posred terena.

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

(Ivo Čagalj/Pixsell)

A Livaja uz veliki nogomet nikada nije zanemarivao ni mali, pa je danas potvrdio da će i ove godine nastupiti na poznatom božićnom humanitarnom turniru Četiri kafića gdje je debitirao sa 16 godina i bio najbolji strijelac Marko Livaja, igrač Hajduka kaže: "Za tu me se praktički prvi put čulo, za moje ime. Tad sam bija u kadetima Hajduka, nije se onda toliko ni pisalo o meni, tako da to me sigurno probilo, taj prvi turnir koji sam odigra".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordan Boljat, jedan od organizatora malonogometnog turnira kaže: "Što je Maradona u Napulju, posli Blaža Sliškovića, on je za mene u Splitu. On je u Splitu sve što može biti".
A ne priča o njemu samo Split. Livaja je početkom tjedna bio najtraženiji nogometaš na popularnoj stranici za vrijednosti nogometaša, Transfermarktu. Iza njega Ronaldo i Messi. Zvijezda je rođena.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo