sdp i hns se slažu s odlukom /

DIP zabranio 'Kukuriku koaliciju'

Image
Foto: PIXSELL

Državno izborno povjerenstvo odlučilo je da lista SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a ne može izići na parlamentarne izbore pod nazivom 'Kukuriku koalicija', dok vodstvo Socijaldemokrata i Narodnjaka tvrde kako ne vide nikakav problem u takvoj odluci.

7.10.2011.
14:00
PIXSELL
VOYO logo

Državno izborno povjerenstvo u petak je objavilo kako koalicija SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-u na može izići na parlementarne izbore pod prepoznatljivim nazivom 'Kukuriku'.

DIP je istaknuo kako takav naziv ne predstavlja ni naziv političkih stranaka ni skraćenicu tog naziva te nije sukladno Zakonu o izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po istom obrascu Povjerenstvo je zabranilo 1999. godine Hrvatskoj kršćanskoj demokratskoj uniji naziv 'Demokršćani'.

Iz SDP-a i HNS-a su odmah reagirali na odluku. Naime, oni ne vide problem u odluci Državnog izbornog povjerenstva jer vjeruju da će ih birači i biračice i dalje prepoznavati pod tim nazivom i dati im glasove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidimo nikakav problem i nastavit ćemo koristiti i propagirati program i koaliciju kao Kukuriku. Na samom listiću uvjeren sam da će građani prepoznati stranke kao Kukuriku koaliciju i da će nam dati glasove", izjavio je novinarima u Saboru SDP-ov zastupnik Josip Leko.

Istoga je stava i Goran Beus Richembergh iz HNS-a, koji također ističe da je Kukuriku koalicija kolokvijalni naziv koji će SDP, HNS, IDS i HSU koristiti i dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo