HDZ sastavlja vladu / Prebrojeni gotovo svi glasovi: HDZ-u 66 mandata, Restartu 41, Domovinskom pokretu 16...

Image
Foto: Pixsell

HDZ je pobjednik parlamentarnih izbora

6.7.2020.
0:46
Pixsell
VOYO logo

Nakon 95 posto obrađenih biračkih mjesta, prema nepotpunim službenim rezultatima Državnog izbornog povjerentsva (DIP) relativni pobjednik izbora je HDZ sa 63+3 mandata. Restart koalicija osvaja 41 mandat, Domovinski pokret 16, Most 8, Možemo! 7, STRIP+ 3 mandata te HNS i Reformisti po jedan mandat.

Image
Slatke muke Andreja Plenkovića /

Kako sastaviti Vladu? Šprajc: 'Računam da će HDZ sutra, preksutra imati 82, 83 mandata'

Image
Slatke muke Andreja Plenkovića /

Kako sastaviti Vladu? Šprajc: 'Računam da će HDZ sutra, preksutra imati 82, 83 mandata'

Kao i prije četiri godine, uz "Eye Of The Tiger"

Andrej Plenković ostaje premijer, to je sasvim sigurno i sukladno tome, njegov se govor najviše iščekivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz "Eye Of The Tiger", popularnu pjesmu iz filmskog serijala Rocky, pojavio se Andrej Plenković. Baš kao prije četiri godine. Nasmiješen i svjestan da ako odradi mandat do kraja, bit će prvi kojem je to uspjelo jer samo je Ivo Sanader dvaput dobio priliku biti premijer, no nije taj mandat odradio do kraja.

"Želim zahvaliti svim građanima koji su izašli na birališta, bilo da su glas dali nama ili drugim strankama. To je demokracija. Danas, ovakav rezultat HDZ-a, a to je naša pobjeda, ne samo da je velik, nego i obvezuje. Obvezuje jer smo imali težak mandat pun iskušenja iz nas, a izazovi koji su pred nama su izgledno još i veći. Takve okolnosti zahtijevaju rad, energiju, entuzijazam, elan, požrtvovnost, znanje i iskustvo. Ovakva potpora većine hrvatskih birača za nas je ogromna obveza. Hrvatska treba rješenja za gospodarstvo, zdravstvo, jačanje ljudskih prava, jačanje manjinskih prava. Hrvatska danas treba vladu koja će voditi politiku novog, modernog suverenizma, koji baštini vrijednosti HDZ-a i našega prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić: "Spreman sam otići"

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u nedjelju navečer da je izborni rezultat loš za SDP te da ne bježi od odgovornosti i da je spreman otići.

"Sutra ćemo o tome razgovarati i na predsjedništvu stranku, ali SDP i Hrvatska idu dalje. Idemo dalje naslikati i dovršiti Račanovu sliku Hrvatske koju nam je ostavio u amanet", kazao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo