RJEŠAVANJE DUGOVA /

Dioničari Fortenova grupe pozvani na glasanje o refinanciranju obveznice

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Tijekom procesa vlasničke transformacije, koji je završen u srpnju, Fortenova Grupa je uložila značajne napore kako bi refinancirala dug kod poslovnih banaka i dogovorila najbolje moguće financiranje koje bi joj omogućilo refinanciranje cjelokupnog iznosa obveznica koje dospijevaju krajem studenog 2024. godine. pod najpovoljnijim mogućim uvjetima

25.10.2024.
17:47
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Fortenova Grupa je danas poslala poziv Imateljima depozitarnih potvrda za sastanak koji će se održati 4. studenog 2024., na kojem će Imatelji dionica glasati o prijedlogu Fortenova Grupe za refinanciranje postojeće obveznice do iznosa od 1,22 milijarde EUR svojom trenutnom većinom vjerovnik, investicijsko društvo HPS investicijski partneri, na rok do kraja 1. kvartala 2026. godine.

Tijekom procesa vlasničke transformacije, koji je završen u srpnju, Fortenova Grupa je uložila značajne napore kako bi refinancirala dug kod poslovnih banaka i dogovorila najbolje moguće financiranje koje bi joj omogućilo refinanciranje cjelokupnog iznosa obveznica koje dospijevaju krajem studenog 2024. godine. pod najpovoljnijim mogućim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVA RUNDA BORBE /

Todorić za Danas.hr najavio dramatičnu pobjedu. Fortenova Group TopCo: 'Nismo blokirani!'

Image
NOVA RUNDA BORBE /

Todorić za Danas.hr najavio dramatičnu pobjedu. Fortenova Group TopCo: 'Nismo blokirani!'

Zbog skraćenih rokova, trenutnih kretanja na tržištu i dosadnog sudskog spora SBK Art-a vezanog za njihov pokušaj opstrukcije i zastrašivanja financijskih institucija, refinanciranje kod komercijalnih banaka nije realizirano te je Nositeljima prava na pokriće dat prijedlog privremenog produženja aranžmana s Sredstva HPS-a, koja su se u datim okolnostima pokazala kao najbolje rješenje za Fortenova grupu.

"Zahvaljujući vlasničkoj transformaciji i isključenju sankcioniranih dioničara iz vlasničke strukture, ovim aranžmanom uspjeli smo, usprkos svim poteškoćama, smanjiti efektivni godišnji trošak financiranja, kao i uostalom diskont na izdavanje obveznica. Ono što je najvažnije, produljenjem aranžmana s HPS-om stekli su se uvjeti da Fortenova Grupa dobije kreditni rejting 2025. godine i kao sljedeći korak refinancira HPS kod tradicionalnih financijskih institucija", rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova Grupe i Član Upravnog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Tko će kupiti Fortenova grupu? Ekonomski analitičari kažu da je najveći problem dug, rizik je velik

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo