ŠTO NAS ČEKA DO KRAJA TJEDNA / Dio Rijeke već 'pliva', a obilna kiša tek stiže! Iz DHMZ-a izdali posebno upozorenje, a meteoalarm istaknuo baš tu regiju

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Navečer stiže jače naoblačenje sa zapada kao uvod u novu izraženu promjenu vremena

30.10.2023.
12:54
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka je već pod vodom, a najgore tek slijedi jer se u nastavku dana na riječkom području očekuje kiša koja će se tijekom noći osobito intenzivirati, javlja N1. Do 7 sati ujutro u posljednja 24 sata palo je 60,8 mm kiše. Dio grada je pod vodom. Iz DHMZ-a su izdali posebno upozorenje za poplava:

"Zbog dosad akumulirane te prognoze novih oborina tijekom noći (30. na 31. listopada. 2023.) i sutrašnjeg prijepodneva, na području sjevernog Jadrana i Gorskog kotara, postoji mogućnost pojave bujičnih i urbanih poplava", poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

U nastavku dana bit će sunčano uz kišu lokalno u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu, a moguća je i na krajnjem sjeverozapadu uz granicu sa Slovenijom. Navečer stiže jače naoblačenje sa zapada kao uvod u novu izraženu promjenu vremena.

U utorak oblačno - uz kišu i pljuskove s grmljavinom, lokalno obilnije, osobito duž Jadrana - pogotovo na sjeveru, ali i u područjima uz Jadran. Lokalno bi moglo pasti više od 50 mm kiše tako da postoji mogućnost poplava. Meteoalarm posebno ističe riječku regiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu, na blagdan Svih Svetih, povoljnije, ali i dalje nestabilno, uz mogućnost povremenih pljuskova, a potkraj četvrtka i u petak slijedi novi val obilne kiše.

POGLEDAJTE VIDEO: Još sutra uživamo u vedrini. Čeka nas malo kiše u gorju i na Jadranu južina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo