Dio Hvara ostaje bez liječnika – nitko ne želi na otoke?!

Dok je na burzi više od 370 tisuća građana, liječnika nam nedostaje, zbog čega se već sada javljaju ozbiljni problemi.

18.3.2013.
13:51
VOYO logo

Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije je nakon odlaska dr. Gainnija Novaka iz sućurajske ambulante u travnju 2012. godine, na sve muke riješio popunjavanje tog radnog mjesta. Sve donedavno, točnije do 9. ožujka, te je poslove obavljao dr. Vide Popović, liječnik kojim su pacijenti bili iznimno zadovoljni, međutim on sada odlazi na specijalizaciju iz pulmologije, pa je to mjesto opet ostalo prazno.

Priča se, dakle, ponavlja ispočetka − istočni dio otoka Hvara (Sućuraj, Bogomolje i Gdinj) ostaje bez liječnika. Petstotinjak uglavnom starijih otočana nema se kome obratiti kad su bolesni ili za najobičnije izdavanje recepata, a ne treba ni govoriti kako im je kad su posrijedi hitni slučajevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je najgore, potraga za novim liječnikom ne daje rezultate, pa ti ljudi, bez obzira na to što živimo u 21. stoljeću, proživljavaju tešku kalvariju jer k liječniku moraju do Jelse, koja je od Sućurja udaljena čak 53 kilometara u jednom smjeru, ili preko mora sve do Podgore, piše Slobodna Dalmacija.

Sedmorica odbila posao?

"Nažalost, na Zavodu za zapošljavanje nema liječnika koji su spremni otići u Sućuraj. Čim se javi zainteresirani liječnik, odmah ćemo ga uputiti u to mjesto. Do tada su pacijentima na raspolaganju liječnici u Jelsi (dr. Rojnica i dr. Zujić) te u Podgori (dr. Granić)", kazao je Dragomir Petric, ravnatelj DZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ove izjave proizlazi da se ne zna kad će doći novi liječnik. Po svoj prilici, neće zadugo. U Sućurju se pronosi glas da je posao u tome mjestu nuđen čak sedmorici liječnika, ali svi su odbili ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo