NEMAR U ZAGREBAČKOM VRTIĆU / Dijete dvaput slomilo nogu zbog opruga na igralištu: 'Upozoravali smo ravnateljicu, nije slušala. Jedan njezin potez govori o kako se velikoj laži radi'

Image
Foto: Google Maps / čitatelj NET.hr-a

'Na igralištu su bile neispravne sprave koje su u jendom trenu maknute, ali ostale su opasne i oštre opruge koje su držale te sprave. Upozoravali smo ravnateljicu da bi ih trebalo ukloniti', kazao je bivši domar dječjeg vrtića na zagrebačkoj Knežiji

8.9.2023.
18:18
Google Maps / čitatelj NET.hr-a
VOYO logo

Našoj redakciji mailom se obratio M.P. (podaci poznati redakciji), bivši domar u Dječjem vrtiću Matije Gupca na zagrebačkoj Knežiji, opisavši nam nesretan događaj (točnije - dva) koji se, kaže, dogodio zbog nemara ravnateljice vrtića Silvije Zlatar.

Kako nam je napisao, a zatim i u telefonskom razgovoru ispričao, jedno je dijete iz tog vrtića dvaput slomilo nogu na vrtićkom igralištu - prvi puta potkraj prošle godine, a zatim i proljetos, početkom travnja. Prema riječima bivšeg domara, oba puta lom se dogodio kada se dijete spotaknulo o metalnu oprugu koja je virila iz tla nakon što je pretodno s igrališta uklonjena sprava za igru koja je bila pričvršćena za tu oprugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: čitatelj Net.hr-a
Image
Foto: čitatelj Net.hr-a

'Majka došla po odgovore, a naišla na zid'

"Na igralištu su bile opasne neispravne sprave koje su u jednom trenu maknute, ali ostale su opasne i oštre opruge koje su držale te sprave. Odgajateljice, kao i mi domari, upozoravali smo ravnateljicu Zlatar da bi te opruge trebalo ukloniti jer predstavljaju veliku opasnost za djecu. Ravnateljica je tada mislila kako to nije bitno i nama je naredila da radimo poslove vezane za uljepšavanje vrtića - bojanje ograde, uređenje cvijetnjaka i slično", napisao nam je u mailu bivši domar poslavši nam i nekoliko fotografija tih opruga.

Problemi su, kaže, počeli kada je proljetos isto dijete ponovno slomilo nogu na mjestu gdje se nalazi jedna od opruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djetetova majka je tražila odgovore od vrtića, ali je došla pred zid. U vrtiću su joj rekli kako je njezino dijete osjetljivo te je zato dvaput palo i slomilo nogu. Majka je tražila videozapis s nadzornih kamera, ali joj je ravnateljica rekla da na tom mjestu ne postoje kamere, što je laž. Tamo su dvije kamere od kojih jedna pokriva točno to mjesto gdje je dijete palo. Kada je majka zaprijetila kako će pozvati prosvjetnu inspekciju da ispita okolnosti pada djeteta, ravnateljica mi je naredila da brusilicom maknem opasne opruge kako ih inspekcija ne bi vidjela. Postupio sam po njenom naređenju i maknuo opruge", ispričao je dalje bivši domar vrtića Matije Gupca na zagrebačkoj Knežiji.

Image
Foto: čitatelj Net.hr-a
Image
Foto: čitatelj Net.hr-a

'Tražila je snimku znajući da je više nema'

Potom je, kako kaže, ravnateljica od njega zatražila da "izvuče" snimke s nadzornih kamera, ali tek petanestog dana nakon djetetovog pada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znala je da se snimke s kamera brišu nakon 14 dana i da neću više naći sporni snimak. Naravno, tako je i bilo. Ovdje se radi o velikoj laži i obmani roditelja, a i ja kao roditelj osjećam se dužnim prenijeti ovo javnosti", rekao nam je M.P. koji je o svemu tome obavijestio i roditelje djeteta koje je dvaput stradalo na vrtićkom igralištu.

Kaže kako je, prema njegovim saznanjima, ravnateljica obećala djetetovim roditeljima da će uz dvije dotadašnje uključiti još jednu odgajateljicu u vrtićku skupinu njihovog djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali smo ga ima li činjenica da je bivši domar tog vrtića ikakve veze s ovim slučajem, odnosno je li možda zbog toga "bivši".

"Ne, nema veze s tim. Ja sam tamo bio na zamjeni, mijenjao sam kolegu i radio do svibnja ove godine u tom vrtiću. A ovo se dogodilo mjesec dana ranije", kazao nam je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'MAMA, JA JE SE BOJIM' /

Progovorila majka čijem je sinčiću (4) odgajateljica lijepila usta selotejpom: 'Rasplakala sam se jer nisam mogla vjerovati'

Image
'MAMA, JA JE SE BOJIM' /

Progovorila majka čijem je sinčiću (4) odgajateljica lijepila usta selotejpom: 'Rasplakala sam se jer nisam mogla vjerovati'

Roditelji ne žele 'u medije', čekamo odgovor ravnateljice...

Pokušali smo stupiti u kontakt i s majkom djeteta, ali ona je u visokom stupnju trudnoće i ovih dana treba roditi pa se u tim okolnostima nije željela izlagati stresu "izlaska u medije".

Kontaktirali smo i s Dječjim vrtićem Matije Gupca gdje su nas uputili da se ravnateljici Zlatar obratimo mailom. Odgovore na poslana pitanja do objave ovoga teksta nismo dobili, a objavit ćemo ih čim ravnateljica pošalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Psihologinja za RTL otkrila kakve posljedice na djecu može imati zlostavljanje u vrtiću

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo