sve češće prijevare / Digao novac s bankomata, a zatim nasjeo na prevaru i ostao bez novca: policija poziva na oprez

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Policija poziva građane na oprez u komunikaciji s nepoznatim osobama, a pogotovo starije građane koji zbog poodmakle životne dobi, neznanja i neupućenosti često postaju žrtve različitih prevara

30.9.2015.
13:01
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Da prevaranti u namjeri da se dokopaju tuđeg novca ne poznaju granice, potvrđuje i najnoviji slučaj prevare u kojoj je 69-godišnjak nakon podizanja novca s bankomata u Puli ostao bez par stotina kuna nakon što ga je nepoznati muškarac uvjerio da je to njegov novac.

Nakon što je 69-godišnjak s bankomata u Dalmatinovoj ulici u Puli podigao novac prišao mu je nepoznati muškarac koji je prije njega bio na bankomatu i uvjerio ga da je to njegov novac, odnosno da bankomat nije njemu isplatio novac, izvijestila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarac mu je povjerovao i dao mu novac, a kad je shvatio da su ta sredstva skinuta s njegovog računa bilo je prekasno, može se jedino nadati da će policajci uhvatiti nepoznatog prevaranta.

Policija poziva građane na oprez u komunikaciji s nepoznatim osobama, a pogotovo starije građane koji zbog poodmakle životne dobi, neznanja i neupućenosti često postaju žrtve različitih prevara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani svaki slučaj oštećenja ili sumnju u mogućnost počinjenja kaznenog djela trebaju odmah prijaviti policiji na broj 192.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo