PROGNOZA / DHMZ objavio kakvo nas vrijeme čeka sutra: Riječka regija u crvenom s naletima vjetra do 180 na sat

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Na Kvarneru i Kvarneriću, koji su jedine regije za koje je izdan crveni meteoalarm, sutra će puhat mjestimice jak jugozapadni vjetar koji bi mogao naglo okrenuti na jaku i mjestimice olujnu buru. Najjači udari dosezat će i do 180 kilometara na sat u Riječkoj regiji

19.1.2024.
12:02
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crvene meteoalarme za sutra na Kvarneru i Kvarneriću i Riječkoj regiji. Za ostatak zemlje nema upozorenja.

Na Kvarneru i Kvarneriću puhat će mjestimice jak jugozapadni vjetar koji bi mogao naglo okrenuti na jaku i mjestimice olujnu buru s najjačim udarima do 130 kilometara na sat. U riječkoj regiji očekuju se naleti vjetra koji će dosegnuti i do 180 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oblačnije vrijeme će se zadržati na jugu zemlje gdje će još u prvom dijelu dana biti mjestimične kiše, ali ponegdje i susnježice i snijega. Vjetar će biti slab do umjeren, u gorju i jak sjeverni.

Na Zapadnoj obali Istre moguća je jaka i vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra dosezat će i do 100 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VOZAČI, OPREZ! /

Kako se voziti po snijegu i bljuzgi, a što (ne) raditi u zimskim uvjetima? Donosimo savjete koji glavu čuvaju

Image
VOZAČI, OPREZ! /

Kako se voziti po snijegu i bljuzgi, a što (ne) raditi u zimskim uvjetima? Donosimo savjete koji glavu čuvaju

Narančasti meteoalarm upaljen je za cijelo područje Dalmacije i zapadnu obalu Istre zbog jakog vjetra. Na Jadranu će sutra puhati jaka i olujna bura, podno Velebita lokalno i s orkanskim udarima.

U Zagrebu sutra će prevladavat sunčano i bit će hladno uz uglavnom slab vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -7 u okolici do -3 u središtu grada, a najviša dnevna između 2 i 4 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kninskoj regiji najjači udari bure bit će kao i u Južnoj Dalmaciji, do 110 kilometara na sa sat. Moguća je poledica zbog susnježice i snijega te stvaranja snježnog pokrivača kojeg se očekuje do četiri centimetra.

Jutarnja temperatura zraka od -9 do -4, duž obale i na otocima između -1 i 4, na jugu oko 7 °C. Najviša dnevna uglavnom od -1 do 4, na Jadranu između 5 i 10 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za danas je državni hidrometeorološki zavod izdao crvene meteoalarme za šest regija: Srednju Dalmaciju, Gospićku regiju, Kvarner i Kvarnerić, Rijeku regiju te Zapadnu obalu Istre.

POGLEDAJTE VIDEO: Od minusa do +18, a onda i pahulja. Ludo vrijeme u Hrvatskoj! Meteorolog RTL-a: 'Ovo je pravi vremenski vrtuljak'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo