LJETO POKAZUJE SNAGU / Što nas čeka idući tjedan? DHMZ je izdao prvo upozorenje na toplinski val, a metereolozi su složni u procjeni

Image
Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell

Idućih dana još sunčanije i još toplije uz sve izraženiju vrućinu, ali i sparinu, osobito tamo sredinom tjedna s temperaturom izgledno i preko 33 Celzija

18.6.2023.
18:11
Zvonimir Barisin/Pixsell
VOYO logo

Ciklona i tmurniji oblaci napokon su odmaknuli istočnije od naših krajeva, dok se prema nama širi prostrano polje vedrine s jugozapada kontinenta, tj. anticiklone uz pritjecanje sve toplijeg i sušeg zraka. Slijedi napokon sunčaniji tjedan uz prave ljetne prilike, ističe RTL-ov metereolog Dorian Ribarić, prenosi Danas.hr.

Idućih dana još sunčanije i još toplije uz sve izraženiju vrućinu, ali i sparinu, osobito tamo sredinom tjedna s temperaturom izgledno i preko 33 Celzija. Bit će suho, ali uz razvoj oblaka sredinom popodneva vrlo vrlo rijetko može se u sjevernijim krajevima dogoditi koji pljusak. Znatno nestabilnije i promjenjivije tek tamo oko petka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo upozorenje na toplinski val

Na Jadranu obilje sunca, a redati će se tople noći te vrući i vrlo vrući dani. Tek će prolazno tijekom dana manju ugodu donositi slab do umjeren vjetar s mora.

Image

Koliko toplije vrijeme nas očekuje idućeg tjedna pokazuje i to što je   DHMZ je izdao prvo ovogodišnje upozorenje za toplinski val i to za područje cijele Hrvatske. Žuto upozorenje (što znači da je opasnost za toplinski val umjerena) izdano je za četvrtak. Krajem tjedna očekuje se promjena vremena, ali samo kratkotrajna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo