DEVET SATI ČEKALA NA 10-MINUTNI PREGLED, UMRLA ČIM JE DOŠLA KUĆI: / Koprivnička bolnica tvrdi da liječnici nisu krivi

Image
Foto: PIXSELL/ILUSTRACIJA

'Jasno mi je ponekad spasa, ali oni nisu ni pokušali', neutješan je suprug žene koju su nakon 10-minutnog pregleda liječnici poslali kući bez ikakve terapije

25.3.2018.
8:09
PIXSELL/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Nakon što se požalila na srčane tegobe, obiteljski liječnik iz križevaca je 75-godišnju Nadu Petrić uputio u koprivničku Hitnu. Na prijem u Hitnoj je čekala od 18 sati, kada je došla u Opću bolnicu ‘Dr. Tomislav Bardek’, pa sve do ponoći. Na pregled je konačno primljena u 2:50. Nakon samo 10 minuta, poslana je kući, a da joj liječnik nije dao nikakvu terapiju. Odmah nakon što se sa suprugom vratila kući, srušila se i preminula.

Zbog svega je pokrenuta i interna istraga u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na zahtjev ravnatelja, dr. Mate Devčića, proveden je izvanredni unutarnji nadzor na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu. Analiza čitavog slijeda navedenog događaja uključivala je uvid u kompletnu medicinsku dokumentaciju pacijentice te analizu očitovanja voditeljice Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, odjelnog liječnika koji je pacijenticu primio, kao i analizu očitovanja medicinskih sestara koje su kao trijažne sestre pacijenticu zaprimile i odvele na pregled. Prema zaključcima imenovanog Tima za izvanredni unutarnji nadzor, uzevši u obzir sve navedeno, sukladno trenutno važećim medicinskim smjernicama i pravilnicima, greške u liječenju i postupanju sa pacijenticom N.P. (75) tijekom njenog boravka u Općoj bolnici nisu nađene", priopćila je bolnica.

Dr. Devčić je izrazio sućut članovima obitelji "radi tužnog događaja iznenadne smrti člana obitelji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da su joj makar plivadon dali...'

No u prioćenju se i dalje ne pojašnjava kako je moguće da je starija pacijentica koja se žalila na srčane tegobe na prijem čekala čitavih šest sati i još gotovo tri na pregled.

"Da su joj barem tamo nešto dali. Pa, ljudi moji, i plivadon je nekakav lijek. Poručio bih liječnicima da mi je jasno da nekad nema spasa, ali kako znati ako ne pokušaju? A u Nadinu slučaju, čini mi se, nisu ni pokušali", rekao je neutješni suprug za Podravski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo