Uhićeno pet osoba /

Detalji oružane pljačke na Žitnjaku: strastveni kockar 'mozak' operacije u kojoj je ukradeno 300.000 kuna?

Image
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Ukupno je uhićeno pet osoba, među kojima je 'mozak' operacije bio Željko Vrbat, koji je poznat po tome kojeg razbojnici angažiraju za bijeg nakon pljačke

19.12.2017.
21:28
Žarko Bašić/PIXSELL
VOYO logo

Naoružani trojac u ponedjeljak ujutro presreo je dostavno vozilo zaštitarske tvrtke kojim se prevozio novac izvršivši pljačku i prijetnju vatrenim oružjem. Policija je digla sve raspoložive snage, u potjeri za pljačkašima sudjelovale su "kobre" i specijalna policija s helikopterom, donosi 24sata.

Nakon pola sata pljačkaše su locirali u Novom Jelkovcu kraj Sesveta privevši ih na ispitivanje. Ukupno je uhićeno pet osoba, među kojima je 'mozak' operacije bio Željko Vrbat, koji je u policijskim krugovima poznat po tome kojeg razbojnici angažiraju poslije pljački.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrbat je poznat po nadimcima Šepavac ili Šepo zbog problema s nogom koji su nastali nakon što si je pucao u nju. Strastveni je kockar rodom iz BiH te je bio aktivan tijekom Domovinskog rata. Povezivali su ga i s pljačkama zlatnih poluga u Zagrebu te Getroa u Sesvetama, no nikad nije osuđen, donosi 24sata.

Image

U Zagrebu u Ulici grada Gospića opljačkano vozilo zaštitarske tvrtke koje je prevozilo novac

Image

U Zagrebu u Ulici grada Gospića opljačkano vozilo zaštitarske tvrtke koje je prevozilo novac

Tijekom oružane pljačke na zagrebačkom Žitnjaku ozlijeđen je jedan od zaštitara (33) koji se nalazio u vozilu kojim se dostavljao novac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da su ove godine bile još dvije slične pljačke, ispred Erste banke u Ulici Ivana Lučića i u Ulici Svetice, istražitelji uspoređuju i dokaze ne bi li možda povezali zločine s uhićenom bandom. Tijekom utorka su uhićenike predali pritvorskom nadzorniku, a nakon toga će ih ispitati udržavni odvjetnik i sudac istrage. Prema prvim informacijama, sumnjiče ih za razbojništvo, prisilu prema službenoj osobi i krivotvorenje službene isprave. Za njih će sigurno tražiti istražni zatvor.

Uz privedenog Vrbata, iza rešetaka su završili 40-godišnjak i 29-godišnjak, koji već imaju dosjee. Policija je slobode lišila i 44-godišnjaka te 32-godišnjaka iz BiH. Sumnjiči ih se za pljačku 300.000 kuna, razbojništvo, prisilu prema službenoj osobi i krivotvorenje službene isprave. Sudac istrage odlučivat će o istražnom zatvoru za osumnjičene, donosi 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo