treća otvorena vatra / Detalji nove pucnjave u Zagrebu: 'Doći ispred nečije kuće i pucati - to mora biti namjera'

Ovo je već treća pucnjava u dva tjedna

25.9.2018.
18:45
VOYO logo

Nova pucnjava u Zagrebu. Noćas, dva sata iza ponoći, netko je iz automobila pucao u obiteljsku kuću u Dubravi.

Propucani su prozor i pročelje, ozlijeđenih nema. Kako je ovo već treća pucnjava u dva tjedna, policija je objavila da podiže razinu sigurnosti u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubravom su noćas odjekivali pucnjevi. Propucano je staklo, fasada i kipić anđela. Netko je usred noći iz jurećeg automobila pucao na kuću gospodina Nikolića.

"Sigurno se ne osjećam jer imam dvoje djece koje idu u školu i ne mogu normalno funkcionirat. Supruga mi je odsutna. Nije tu i čuli smo se telefonom i ona me je zamolila da napustim Zagreb. A tko je pucao? Ima tu više ljudi koji bezvezne pucaju. Ja ne znam, nisam vidio tko je pucao. Da znam, rekao bih puno ime i prezime", kazao je Alkatraz Nikolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđenih nema, a Nikolić je policiju prvi put zvao nakon pucnjave. Na očevid su izišli tek jutros nakon što je uočio manju materijalnu štetu.

Iako ne zna tko je pucao, Alkatraz Nikolić kaže kako meci u njegovu dvorištu nisu završili slučajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pješke doći ispred nečije kuće i pucati. Pa to je onda bila kao neka namjera. Drugo je iz nehaja pucati u zrak, ne znam, nisam balističar", zaključio je.

Image

Ispred obiteljske kuće u Dubravi došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja

Image

Ispred obiteljske kuće u Dubravi došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja

U policiji tvrde kao se ova pucnjava ne može povezati s onom od prije neki dan, kao ni s rafalnom paljbom u Vukomercu. Ali kako je to već treća otvorena vatra u Zagrebu u dva tjedna, podiže se razina sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija radi svoj posao. Pojačana je aktivnost na pojedinim područjima policijske uprave i sve funkcionira", Marko Rašić, načelnik Policijske uprave zagrebačke.

Još u subotu gradonačelnik je na mjestu pucnjave tvrdio da je Zagreb siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova dva incidenta su bacila mrlju na sigurnost i otvorenost grada, ali apsolutno je grad Zagreb siguran Zagreb pa ni pojedinačni incidenti izblijediti tu sigurnost", poručio je Milan Bandić.

Nakon treće pucnjave, Zagrepčanima je teško povjerovati u to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo