bili pernar i živi zid / Detalji današnje agresivne deložacije u Splitu: 'Slikajte kako motornom pilom napadaju obitelj'

Oko devet ujutro je krenula deložacija na splitskom Pazdigradu

26.5.2017.
11:22
VOYO logo

Oko devet ujutro je krenula deložacija na splitskom Pazdigradu u Vinogradskoj ulici obitelji Petra Pavića. Ondje je bilo barem 80 pripadnika policije, uglavnom interventne, a policija je u potpunosti ogradila pristup kući, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako se doznaje, unutar kuće s obitelji Pavić bili su i pripadnici Živog zida, njih 15-ak, koji su pokušali spriječiti deložaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako vas nije sram. Je li se moj brat za to borio? Idete na obitelj, kako vas nije sram", vikalo se iz kuće Pavić, pljuštale su kritike i na rad policije.

Od Petra Pavića se saznalo kako je njegov sin Ivan pokušao počiniti samoubojstvo 2014. kada je  policija prvi put pokušala deložirati obitelj te se nalazi na psihijatriji u stanju teškog šoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znan što će se dogoditi kad izađe, hoće li, ne daj Bože, možda ubiti sebe ili nekog drugog", kazao je kaže Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netom prije deset sati su se čuli uzvici aktivista "Slikajte kako motornom pilom
napadaju obitelj
". Policija se nije uspjela probiti pa su donijeli vatrogasne ljestve
kako bi u kuću ušli preko balkona. Obitelj je bila zatvorena u kući i nikoga nisu puštali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U deset sati su ipak uspjeli deložirati obitelj Pavić. Kako navodi Slobodna Dalmacija
jedna policijska marica odvela je desetak ljudi koji su se nalazili unutar stana u trenutku deložacije, a napunilo se i drugo vozilo. Iz PU Splitsko-dalmatinske još jednom su napomenuli kako postupaju po zamolbi Općinskog suda u Splitu te su na terenu jer pomažu izvršenju sudskog akta.

Ukupno 17 osoba odvedeno je u policijske prostorije, a prema 18 osoba policija je postupala u skladu s ovlastima. Osamnaesta osoba je Ivan Pernar koji zbog svog statusa saborskog zastupnika nije mogao biti priveden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo