uskoro odluka? / Deset mjeseci nakon smrti, odvjetništvo skupilo sav dokaz oko smrti Vladimira Matijanića

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Umro je u petak, 5. kolovoza. Imao Sjogrenov sindrom, odnosno autoimunu bolest veziva i intersticijsku bolest pluća te se sumnjalo na još dvije autoimune bolesti. U međuvremenu je dobio i COVID, a iako je tražio liječničku pomoć, nije zaprimljen

28.6.2023.
16:08
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu prikupilo je sav dokazni materijal u slučaju smrti novinara Vladimira Matijanića i uskoro bi trebalo donijeti odluku, javlja Index.

Podignut je naime postupak protiv nepoznatih počinitelja zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja Matijanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz odvjetništva govore kako su zaprimili posebno vještačenje, odnosno pisani nalaz i mišljenje Zavoda za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Time je prikupljanje dokaznog materijala završeno.

Sada je na redu donošenje odluke o pokretanju ili ne pokretanju postupka protiv odgovornih za smrt, a nije poznato u kojem roku će odvjetništvo odluku donijeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ovako je danas izgledao prosvjed zbog smrti Matijanića. Njegove posljednje riječi teško je slušala i partnerica

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo