DEMOKRATSKI SAVEZ SRBA TRAŽI ODGOVORE ZBOG TEŠKIH OPTUŽBI U KNJIZI MARTINE DALIĆ: / 'Čime je Pupovac zadužio Todorića?'

Image
Foto: Photo: Patrik Macek/PIXSELL

'Pitanja kao što su ravnopravnost u zapošljavanju u državnoj upravi i pravosuđu, registracija škola na srpskom jeziku u Istočnoj Hrvatskoj, povrat mirovina,

2.11.2018.
16:03
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Demokratski savez Srba (DSS) u petak je ustvrdio da se iz optužbi bivše potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić stječe dojam da je predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac različitim ustupcima i uslugama zadužio pojedine utjecajne pripadnike političke i gospodarske elite u Hrvatskoj, a zauzvrat dobio poluge za održavanje neprikosnovenog položaja među Srbima i njihovim institucijama.

Image
MARTINA DALIĆ PREDSTAVILA KNJIGU I NAPALA KRITIČARE: /

'Nije bilo urote, nije bilo korupcije, nije bilo Borga'

Image
MARTINA DALIĆ PREDSTAVILA KNJIGU I NAPALA KRITIČARE: /

'Nije bilo urote, nije bilo korupcije, nije bilo Borga'

Poslovni odnos s Todorićem

"Nakon predstavljanja knjige Martine Dalić ugledale su svјetlo dana određene informacije koje dodatno dovode u pitanje postupke i dјelovanje nekih pojedinaca u vrhu hrvatske politike pa tako i 'našeg' Milorada Pupovca, najmoćnijeg među nejednakim Srbima. Posebnu pažnju privlači podatak da je Pupovac bio u svojevrsnom poslovnom odnosu s Ivicom Todorićem koji je u Pupovčevu Tesla banku preko svojih kompanija 'upumpao' iznos od oko tri milijuna kuna", stoji u priopćenju DSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se moralo dati zauzvrat?

Dodaju da se stoga postavlja pitanje što se moralo dati zauzvrat, odnosno čime je Pupovac zadužio Todorića.

Teško će, smatra DSS, itko povjerovati u tezu da su njih dvojica radili u javnom interesu "osim ako javni interes nije bio dodjeljivanje kredita Tesla banke saborskim zastupnicima SDSS-a i drugim pojedincima važnim za izgrađivanje klijentelističke mreže".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O sudbini Tesla banke treba zauzeti stav i Srbija

"Stječe se dojam da je Pupovac različitim ustupcima i uslugama zadužio pojedine utjecajne pripadnike političke i gospodarske elite u Hrvatskoj, a zauzvrat dobio poluge za održavanje neprikosnovenog položaja među Srbima i njihovim institucijama", tvrdi DSS.

Smatraju da o sudbini Tesla banke svakako treba zauzeti svoj stav i Republika Srbija jer su "i sredstva iz njezinog državnog i pokrajinskog, vojvođanskog budžeta zloupotrebljena za financiranje privatnih političkih ambicija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostala pitanja su manje važna

"Dok mediji pišu o 'pljački u Tesla banci za šest milijuna eura', Srbi, a posebno povratnici, grcaju u bijedi i neravnopravnosti u mnogim dijelovima države, nikada ne dočekavši kredite famozne Tesla banke. Pitanja kao što su ravnopravnost u zapošljavanju u državnoj upravi i pravosuđu, registracija škola na srpskom jeziku u Istočnoj Hrvatskoj, povrat mirovina, priznavanje diploma stečenih na fakultetima u Srbiji ostaju neriješena jer su, očigledno, manje važna", zaključuje DSS u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo