'nabrušeni' hdz-ovci /

Davoru Filipoviću zasmetale Frankovićeve kritike: 'Ne vidim kako mu to daje za pravo da putem medija komentira...'

Image
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL

Mato Franković ustvrdio je da je Filipović imao lošu kampanju te da je ružno napadao protukandidate

2.6.2021.
14:35
Damir Sencar/HINA/POOL
VOYO logo

Čovjek čije se ime nakon lokalnih izbora nekako najviše spominje iako je izgubio još u prvom krugu, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Filipović, odgovorio je na kritike stranačkog kolege Mate Frankovića iz Dubrovnika koji je ustvrdio da si je ovaj sam kriv za izborni poraz. Točnije, Franković koji je ponovno izabran za gradonačelnika Dubrovnika, je ocijenio da je Filipović bio loš kandidat koji je imao lošu kampanju i nastupe.  

"Čestitam Mati Frankoviću na pobjedi u Dubrovniku. Ta je pobjeda zasigurno rezultat kvalitetnog rada u protekle četiri godine. Međutim ne vidim kako mu ta pobjeda daje za pravo da putem medija komentira izbornu utakmicu u Zagrebu. Svi savjeti i kritike, koji su u svakom slučaju dobro došli, trebali bi se iznositi za stolom naše političke obitelji. U sportu svaka ekipa sve razgovore vodi u svlačionici, tamo si kaže sve što misli, a na teren izlazi zajedno i svi suigrači ginu jedni za druge kako bi se dobivale utakmice i prvenstva", napisao je na Facebooku Davor Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Franković je u razgovoru za Libertas TV komentirao i tezu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da su pojedini mediji namjerno HDZ-ovog kandidata Davora Filipovića nazivali pogrešnim imenom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kandidat za gradonačenika Grada Zagreb je zanimljiv čovjek, ali je imao vrlo lošu kampanju i nastupe. Pričao je više o drugima, manje o budućnosti Zagreba, ružno je napadao. Ja nisam takav. Mislim da je to pogrešna kampanja. Ne može biti odgovoran Andrej Plenković, odgovoran je loš kandidat. Treba u životu znati gubiti i pobjeđivati. Jednom je Michael Jordan rekao “da nisam izgubio stotine utakmica, nikad ne bih naučio pobjeđivati”. Tako i ja, kad sam prvi put izgubio od g. Andra Vlahušića, analizirao sam, shvatio što sam krivo radio i krenuo naprijed. Mladom g. Filipoviću treba dati priliku da nauči svoje greške. A da je pogriješio, pogriješio je,” rekao je Franković. 

Na njegov intervju danas se kritički osvrnuo i premijer Plenković.

''Vidio sam intervju Frankovića, to je bio intervju za neku lokalnu televiziju, on je iznio svoj stav, vidim da je maloprije reagirao i Filipović. Po meni mogu svi iznositi svoj stav, ali postoji jedno temeljno načelo, znam koliko je Mato radio u kampanji i koliko se bavio gradom Dubrovniku u protekle četiri godine, i koliko smo mu u tome mi pomogli, da nisam siguran da je Franković imao vremena pratiti detalje zagrebačke kampanje. Tako je da je dobro da svatko vodi računa o onome za što je bio zadužen", komentirao je Plenković.

Image
izjava premijera /

Plenković: 'Nisam siguran da je Franković imao vremena pratiti detalje zagrebačke kampanje'; Komentirao i suradnju s Čačićem

Image
izjava premijera /

Plenković: 'Nisam siguran da je Franković imao vremena pratiti detalje zagrebačke kampanje'; Komentirao i suradnju s Čačićem

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo