ESKALACIJA NASILJA / Davor nije iznenađen brutalnom makljažom: 'Kad smo bili klinci, bilo je isto, e sad, Vukovar je malo drugačiji...'

Dvojica ozlijeđenih maloljetnika završila su u osječkoj bolnici sa zadobivenim teškim tjelesnim ozljedama. Jedan od njih s frakturom lubanje i kostiju lica

7.1.2024.
19:55
VOYO logo

U središtu Vukovara, sinoć nakon 22 sata, došlo je do tučnjave u kojoj su brutalno pretučeni maloljetnici. Prema neslužbenim informacijama, napadači su pripadnici navijačke skupine, no iz policije nema službene potvrde dok ne završi istraga.

"Brzo su reagirali i policija i hitna medicinska pomoć i prema našim informacijama do sada su šestorica maloljetnika ozlijeđena", rekao je Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica maloljetnika zaprimljena su u Klinički bolnički centar Osijek. Dvoje sa zadobivenim teškim tjelesnim ozljedama. Jedan od njih s frakturom lubanje i kostiju lica. Stabilno su i izvan životne opasnosti. Građani Vukovara su zabrinuti, a nasilje osuđuju.

Image
frakture lubanje i lica /

Otkriveni detalji makljaže u Vukovaru: Potukle se dvije hrvatske navijačke skupine? Teško ozlijeđena dva maloljetnika

Image
frakture lubanje i lica /

Otkriveni detalji makljaže u Vukovaru: Potukle se dvije hrvatske navijačke skupine? Teško ozlijeđena dva maloljetnika

Nasiljem se ništa ne rješava

"Svaka tučnjava, bila djeca, bili odrasli, bilo tko, ništa se ne rješava nasiljem", smatra Mirjana iz Vukovara, javlja Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Punoljetnu djecu imam, ali sam i za njih zabrinut, kao i svaki drugi roditelj što vodi brigu o svom djetetu, da prođe, da ne daj Bože da se nešto dogodi, to nitko ne želi", rekao je Darko iz Vukovara.

Ako je do sukoba došlo zbog navijanja, to je još gore, komentirali su stanovnici Vukovara. "Navijaj, ali da se tučeš s nekim samo zato što navija za neki drugi klub to mi je suludo", rekao je Darko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je da bilo tko strada, ali kad smo bili klinci, bilo je isto, e sad, Vukovar je malo drugačiji. Uvijek se potencira nešto drugo tako da sve se malo drugačije gleda, ali bilo je toga uvijek", komentirao je Davor.

Kako riješiti ovakve situacije, odgovor je uz kućni odgoj, ali nasilje se treba zaustaviti i kroz djelovanje institucija. "Ne treba čekati da netko nastrada, treba utjecati na to, ne samo mi, mali ljudi ne možemo ništa, glavni mogu", komentirala je Zorica iz Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I odmah se treba spriječiti daljnja eskalacija nasilja, poručili su Vukovarci.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo