DAVOR BOŽINOVIĆ OBIŠAO GRANIČNE POLICAJCE PA UVJERAVA: / 'Mi, realno, migrantsku krizu u Hrvatskoj ne osjećamo'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELLL

Davor Božinović smatra da mi u Hrvatskoj ne osjećamo migrantsku krizu te da nam je u interesu spriječiti ilegalne prelaske

31.12.2018.
19:44
Borna Filic/PIXSELLL
VOYO logo

Gostujući u Dnevniku N1 televizije, ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, rekao je da mi u Hrvatskoj ne osjećamo migrantsku krizu te da nam je u interesu spriječiti ilegalne prelaske.

Na pitanje je li narušena granica između sigurnosti i ljudskih prava, Božinović je rekao da nije te da nema potvrđenih kršenja ljudskih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve primjedbe hrvatska policija istražuje i moram reći da se ništa nije potvrdilo. Nije jednostavno istraživati slučajeve za koje ne znate gdje su se dogodili, tko je bio involviran. Siguran sam da hrvatska policija postupa u skladu sa zakonom i Republike Hrvatske i s europskim zakonima, schengenskim zakonikom."

Image
MALTA IGRA TOPLO-HLADNO IGRICE S MIGRANTIMA: /

Spasila 69 migranata, ali odbija primiti 31 migranta s njemačkog broda

Image
MALTA IGRA TOPLO-HLADNO IGRICE S MIGRANTIMA: /

Spasila 69 migranata, ali odbija primiti 31 migranta s njemačkog broda

Nije riječ više o izbjegličkoj krizi

Božinović se pohvalio da je obišao hrvatske policajce koji na Silvestrovo štite granicu te je rekao da ne postoji razlog za nezakonito postupanje prema bilo kome

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi koji žele ući u Hrvatsku na način na koji to nije propisano, koji je nezakonit, su u prekršaju. Ovo više nije izbjeglička kriza, ovo su ekonomski migranti. Oni mogu imati legitimnu želju doći u Europu, u Njemačku, Austriju, ali tamo ih nitko ne želi.

Hrvatska ima pritisak s jedne strane migranata, a s druge žicu kad su u pitanju druge članice i tu odrađuje sjajan posao u zaštiti sigurnosti i reda i mira u Republici Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurnost Republike Hrvatske počinje upravo ovdje na granici i to radi vjerojatno naobučenija i najjača granična policija u Europi", tvrdi ministar koji ne vidi naznake da će se migrantski pritisak smanjiti.

Doba godine kada je manje migranata

"Sad je ipak doba godine kad ih je manje, iako ta brojka nije rapidno pala. Imamo 68 posto više migranata koji su zaustavljeni u ilegalnom prelasku Republike Hrvatske nego prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su trendovi, oni se ne mogu riješiti na bilo kojoj graničnoj crti bilo koje države, jedino zajedničkim naporom i na razini Europske unije i globalno. Nećemo dopustiti da se razlike između članica Europske unije i u pristupu migrantskoj krizi sruči na leđa hrvatske granične policije."

U Hrvatskoj se migrantska kriza ne osjeća

Na pitanje o propusnosti granice te je li istinita tvrdnja da dva od tri migranta dođu do Slovenije, Božinović je rekao da ne zna odakle taj podatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam odakle vam taj podatak. Mi imamo najdulju vanjsku granicu Europske unije, nama je u interesu da spriječimo ilegalne prelaske i da se ništa od migrantske krize ne prelije na normalan život u hrvatskim gradovima i tu smo jedinstvena članica Europske unije. Mi, realno, migrantsku krizu u Hrvatskoj ne osjećamo", zaključuje Božinović.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo